Activiteiten rond de kerst

Zondag 2  december 9.30 uur 1e adventszondag.

Dit is een familieviering. We praten over het geloof. En wat is dat eigenlijk.

Zondag 9 december 9.30 uur 2e adventszondag,

Zondagmiddag 9 december Verhaal halen in de Thomaskerk

Aanvang 16.00 uur, kerk open 15.30

U bent in de donkere maanden van het jaar op de tweede zondag van de maand welkom in de Thomaskerk. Greet Kos vertelt: ‘Een vrouw met accordeon loopt en speelt bij Albert Heijn in Blaricum. Niemand weet hoe ze heet en hoe ze daar beland is en niemand vraagt het haar ook. Wordt haar Kerst nog gelukkig?” Het verhaal wordt omlijst door Marjolein l’Herminez en Marion Schaap met volksmuziek op geheel eigen wijze.

Zondag 16 december 9.30 uur 3e adventszondag met het Thomaskoor

Zondag 23 december 4e adventszondag viering om 9.30 uur.

Maandag 24 december  Kerstavond-viering

om 18:00 is er een kerstviering voor peuters en kleuters. In de viering van een half uur, bidden we en zingen we kerstliedjes, en we kijken en luisteren naar het kerstverhaal.

(voor kinderen)

Maandag 24 december om 19:00 is de kerst-familieviering..

(voor kinderen)

De kerst-familieviering met dit keer bijzondere aandacht voor de herders. Een aantal kinderen vertelt het kerstverhaal met daarin een belangrijke rol voor de herders. Herders, wat waren dat eigenlijk voor mensen, deze eerste pelgrims naar de stal? Waren herders alleen maar mannen, of ook vrouwen? In elk geval hoedden zij hun kudde. Hoe deden ze dat? Welke kwaliteiten moet een goede herder (m/v) hebben? Kan of zelfs moet elke gelovige dat zijn? Hoe word je dat dan?

Maandag 24 december om 21.00 uur Kerstavondviering m.m.v. Thomaskoor

dinsdag 25 december Eerste Kerstdag

09.30 uur Eucharistieviering met medewerking van Vamos.

om 15:00 uur is er kindje-wiegen. In deze bijeenkomst voor peuters en kleuters rondom de kribbe zingen we bekende kerstliedjes die we met muziekinstrumentjes opvrolijken en luisteren we naar het kerstverhaal.

(voor kinderen)

Woensdag 26 december. Geen vieringen in Huizen.

In Blaricum is er om 10.00 uur een eucharistieviering waarvoor u van harte bent uitgenodigd.

Oudejaarsavond. Maandag 31 december

Om 19:30 uur staan we in een korte viering stil bij het afgelopen jaar. De viering, voorbereid door de lekenvieringengroep, is een gebedsviering gebaseerd op de klassieke avondviering waarin we samen zingen en bidden, luisteren en overdenken.

Na een half uur gaan we met een goed gevoel huiswaarts, klaar voor het nieuwe jaar.

Dinsdag 1 januari Nieuwjaarsviering 9.30 uur bent u dan weer van harte welkom in de eucharistieviering om het nieuwe jaar goed te beginnen

Zondag 6 januari

om 9:30 uur is de Driekoningenfamilieviering. In deze gezinsviering staan de 3 koningen centraal en als voorbereiding op de viering hebben we een raadsel. Aan het einde van de viering krijgen alle kinderen een broodje en degene die het broodje met de pit heeft, wordt als koning gekroond.

Hij mag dan de spreuk op de kerststal schrijven. Na deze viering is de nieuwjaarsreceptie.

(voor kinderen)

De Klepel van december

De Klepel van december is hier te vinden:

De klepel december 2018-januari 2019.pdf

Welkom in jouw wereld foto’s

Op 30 november 2018 was er een speciale parochiebijeenkomst.

Verhaal halen december

Het is bijna zover. De winter is bijna in het land. U bent in de donkere maanden van het jaar op de tweede zondag van de maand welkom in de Thomaskerk. De hal is omgetoverd tot een vertelcafé, waar u op verhaal kunt komen. Hier klinken verhalen en wijsheid uit oude tradities, die tot leven komen in de kunst van vertellen en muziek. Onder het genot van een glaasje glühwein blikt Greet Kos vooruit naar de kerst.

EENZAME KERST

‘Een vrouw met accordeon loopt en speelt bij Albert Heijn in Blaricum. Niemand weet hoe ze heet en hoe ze daar beland is en niemand vraagt het haar ook.Wordt haar Kerst nog gelukkig? Luister maar!!’ 

Het verhaal wordt omlijst door Marjolein l’Herminez en Marion Schaap met volksmuziek op geheel eigen wijze.

Vanaf 15.30 uur is de kerk open. Ook na afloop kunt u nog wat napraten en een glas blijven drinken.

 

Datum             : zondag 9 december

Aanvang         : 16.00 uur

Locatie            : Thomaskerk, Huizermaatweg 61.

Kosten            : € 3,00. Kinderen tot 12 jaar gratis

 

Namens Team Ontmoeten & Inspireren,

Hanneke Henrichs (RK)

Lenie van den Ende (PKN)

Parochiebijeenkomst 29 november

29 november, bijzondere parochie-avond voor parochianen en genodigden.

Wanneer en waar?

De avond begint om 20.00 uur in de Thomaskerk aan de Huizermaatweg. We hebben de musici en verteller van het muzikaal verhaal “Welkom in jouw wereld” kunnen strikken om hun voorstelling bij ons te komen doen.

De voorstelling duurt ongeveer 5 kwartier. Daarna kunnen we met elkaar nog napraten. Nader programma wordt in de volgende Kontaktpunten gepubliceerd.

Welkom

Met ‘Welkom in je wereld’ vierde De Open Poort, de geloofsgemeenschap van Amerpoort, haar 10-jarig jubileum. De voorstellingen waren op het terrein van locatie Nieuwenoord, waar mensen met een verstandelijke beperking wonen. Bezoekers kwamen dus letterlijk in hun wereld, een wereld waarin iedereen welkom is.

Wij zijn er trots op dat wij als RK Huizen/Blaricum-Bijvanck deze bijzondere voorstelling nog een keer te mogen laten zien aan onze parochianen en de buurparochies en kerken.

Kracht van muziek

Jacco Haker is artistiek leider en componist: “In de voorstelling gaat het over barmhartigheid naar jezelf, barmhartigheid van en voor de ander en de barmhartigheid van een Samaritaan. Met de kracht van muziek in combinatie met woorden en beelden laten we het publiek ervaren, voelen en overwegen wat barmhartigheid voor hen zelf betekent. Met meer verbinding met deze waarde hopen we dat we mensen elkaar beter begrijpen en waarderen. En hierdoor met mededogen en compassie naar elkaar kijken.”

Gesprek

Een 6-koppige live band speelt Nederlandstalige popmuziek, speciaal geschreven voor deze voorstelling. De muziek wordt ondersteund met video impressies en lichtshow. Jacco Haker: “Tussen de muziek door vertellen we verhalen en gaan we met het publiek het gesprek aan over barmhartigheid. Een belangrijke waarde is ‘je welkom voelen’. Ik zou zeggen: kom met je vriend, maar misschien juist ook met je vijand. Wellicht begint deze reis bij jezelf, kortom: ‘Welkom in jouw wereld’ ”.

Dus: Welkom bij deze bijzondere- en inspirerende parochiebijeenkomst!

 

Uw Locatieraad.

Sinterklaasactie

Sinterklaas is weer in aantocht! Wij van de Roemenië Groep hebben het stokje van de JOC overgenomen en helpen de Sint een handje.
Wilt u uw avond feestelijk opsieren met een bezoek van Sinterklaas en twee pieten? Dat kan op zaterdag 1, zondag 2 of woensdag 5 december vanaf 16:00 uur.

Meer informatie is hier te vinden: Poster Sinterklaas 2018 [pdf]

Vertelcafé op 9 december

Verhaal Halen in het Vertelcafé op zondagmiddag

Dit seizoen bent u weer welkom bij deze middagactiviteit met een mooi verhaal en passende live muziek in een speels ‘theatercafé’.

Hans Koster vertelt op 11 november: ‘Een boot naar de vrijheid,’ een verhaal gebaseerd op waarheid. De muzikale omlijsting is in handen van Peter den Ouden op piano en Wiesje Clement op altviool.

Zondag 9 december blikt Greet Kos vooruit naar Kerst. Zij vertelt: ‘Een eenzame Kerst’. De live muziek wordt deze maand verzorgd door Marjolein l’Herminez en Marion Schaap met volksmuziek op geheel eigen wijze.

 

aanvang          : 16.00 uur, de kerk is vanaf 15.30 uur open

plaats              : Thomaskerk, Huizermaatweg 61

kosten             : € 3,00. Kinderen tot 12 jaar gratis

 

Meer informatie vindt u op www.protestantshuizen.nl, www.rkhuizen.nl, in de volgende Verbinding en in de folder in de kerk.

Hanneke Henrichs (RK)

Lenie van den Ende (PKN)

Langs kerk en moskee wandeling

Langs Kerk en Moskee, een wandeling op 10 november

 

De Oosterlichtkerk, de Turkse Moskee en de Thomaskerk hebben een wandeling uitgestippeld langs elkaars gebedshuizen. Deze worden aan elkaar verbonden door de Huizermaatweg.

Op weg naar en met elkaar kunnen we praten over wat ons bezighoudt. Samen gaan we de gebedshuizen bezoeken. Ook burgemeester Sicko Heldoorn loopt met ons mee en daar zijn we trots op.

Alle vragen die we mogelijk hebben, kunnen dan ter plekke worden beantwoord. Wij proberen de overeenkomsten te zoeken en zullen de verschillen leren kennen en respecteren. Onze leidraad is om elkaar als Huizers, gelovig of niet gelovig te ontmoeten.

De wandeling begint om 10.30 uur in de Rooms-Katholieke Thomaskerk, Huizermaatweg 61 (ingang achterkant). U wordt ontvangen met koffie en wat lekkers.

Dan lopen we met elkaar naar de Protestante Oosterlichtkerk, Huizermaatweg 298 en zullen daar rond 11.15 uur zijn. U wordt ontvangen met orgelmuziek en iets lekkers. Vandaaruit lopen we naar de Turkse Selimiye Moskee Gooierserf 390.

Om 12.00 hopen we daar aan te komen en we worden ontvangen met Turkse hapjes.

Rond 12.30 uur sluiten we de wandeling af. Loopt u met ons mee?

Meer info en opgeven bij: h.henrichskerkstra@gmail.com

Vertelcafé November

Verhaal Halen in het Vertelcafé op zondagmiddag

U bent in de donkere maanden van het jaar op de tweede zondag van de maand welkom in de Thomaskerk. De hal is omgetoverd tot een vertelcafé, waar u op verhaal kunt komen. Hier klinken verhalen en wijsheid uit oude tradities, die tot leven komen in de kunst van vertellen en muziek. Onze nieuwe verteller, Hans Koster, vertelt een verhaal dat hem nauw aan het hart ligt.

 EEN BOOT NAAR DE VRIJHEID

‘Het avontuur van een jongen, Mohammed, die met geld van familie vanuit Turkije oversteekt naar een Grieks eiland, Lesbos.

Een verhaal, gebaseerd op waarheid.’

Het verhaal wordt omlijst met live muziek door Peter den Ouden op piano en Wiesje Clement op altviool.

 

datum              : zondag 11 november

aanvang          : 16.00 uur

locatie             : Thomaskerk, Huizermaatweg 61.

verteller           : Hans Koster

kosten             : € 3,00. Kinderen tot 12 jaar gratis

Vanaf 15.30 uur is de kerk open. Ook na afloop kunt u nog wat napraten en een glas blijven drinken.

Hanneke Henrichs (RK)

Lenie van den Ende (PKN)

Nuusbrief september 2018

De nieuwe Nuusbrief sept. 2018-1 uit Friersdale.