Activiteiten rondom Pasen

Activiteiten rondom Pasen in de Thomaskerk

 

Thomaskerk, Huizermaatweg 61 1273 NL Huizen


Palmpaasstokken maken

Wil je óók een Palmpasenstok maken? 

Kom dan zaterdag 24 maart naar de Thomaskerk. We beginnen om 15:00 uur tot 16.00 uur.

Iedereen is welkom. Neem gerust een vriendje en vriendinnetje mee.

Wat moet je meenemen? Iemand om te helpen en het liefst ook een houten kruis.

Kost het wat? Nee

Kom je ook?!  Laat het even weten!!

Geef je op via www.rkhuizen.nl of bel tel.: 5240069.

Geef dan ook aan als je nog geen houten kruis hebt

En dan? Op zondag 24 maart zijn er in zowel Huizen als Blaricum Palmpasenvieringen. We dragen de stokken de kerk in en laten ze aan de mensen zien. Na de viering neem je je stok mee naar huis óf je geeft hem aan iemand die ziek is of zomaar een aardig gebaar kan gebruiken.

 


Palm Pasen, zondag 25 maart

aanvang 09.30 uur Eucharistieviering,. Het projectkoor zingt.

Er is tijdens de viering een collecte.

De Eucharistieviering begint met de Palmpaasoptocht. De kinderen lopen tijdens gezang door de kerk met hun palmpaasstok. Zo vieren we de intocht van Jezus in Jeruzalem. Iedereen krijgt ter herinnering aan deze gebeurtenis een palmpaastakje dat wordt gezegend. Maar we kijken in de viering ook vooruit naar Jezus’ lijden en sterven. Na afloop van de viering gaan de kinderen weer gezamenlijk in optocht met de palmpaasstokken naar buiten.


Donderdag 29 maart: Witte Donderdag,

aanvang 19,30  eucharistieviering  het Thomaskoor zingt.

Er is tijdens de viering een collecte.

Tijdens deze eucharistieviering gedenken we het Laatste Avondmaal dat Jezus met zijn vrienden had voordat hij verraden werd. Aan het einde van de viering ontkleden wij het altaar ter voorbereiding op Goede Vrijdag.


Goede Vrijdag 30 maart 

Aanvang 15.00 uur:  Er is muziek.

Op het uur waarop Jezus stierf, gedenken wij zijn lijdensweg aan de hand van 14 staties. We gaan langs 14 schilderijen van de kunstenares Ireen Schepens – Soons, die aan de muren van de kerk hangen, als het ware mee met Jezus bij zijn tocht naar het kruis. Tijdens deze viering kunnen de bezoekers bloemen bij het kruis leggen. Deze gebedsviering is heel geschikt voor zowel kinderen als voor volwassenen.


Goede Vrijdag 30 maart

Aanvang 19.30 uur

In deze woord- en communieviering gedenken we het lijden en sterven van Jezus. We lezen het lijdensverhaal. De aanwezigen eren Jezus door een of meerdere bloemen bij het kruis te leggen.


Zaterdag 31 maart Paaswake, Vamos zingt.

aanvang 21.00 uur Eucharistieviering 

Er is tijdens de viering een collecte.

De eucharistieviering begint met de zegening van de Paaskaars. Een bijzonder ritueel met een echt vuur. Vanuit de nieuw aangestoken paaskaars verspreidt het licht zich met kaarsen door de hele kerk. In deze feestelijke viering gedenken we de verrijzenis van Jezus Christus. Het is Pasen.


Zondag 1 april Pasen! Het Thomaskoor zingt.

aanvang 09.30 uur Eucharistieviering

Er is tijdens de viering een collecte.

Tijdens deze eucharistieviering gedenken we de verrijzenis van Jezus Christus. Pasen.