Mededelingen 11 maart

Donderdag 22 maart is er om 19:30 uur een verzoeningsviering in de Thomaskerk. Na de viering is er de mogelijkheid voor een persoonlijke biecht. U ben van harte uitgenodigd voor de viering.

Palmpaasstokken maken

Wil je óók een Palmpasenstok maken? Kom dan zaterdag 24 maart naar de Thomaskerk. We beginnen om 15:00 uur tot 16.00 uur. Iedereen is welkom. Neem gerust een vriendje en vriendinnetje mee.

Wat moet je meenemen? iemand om te helpen en het liefst ook een houten kruis.

Kost het wat? Nee

Kom je ook?! Laat het even weten !! Geef je op via deze pagina of bel tel.: 5240069. Geef dan ook aan als je nog geen houten kruis hebt

En dan? Op zondag 25 maart is de  Palmpasenviering We dragen de stokken de kerk in en laten ze aan de mensen zien. Na de viering neem je je stok mee naar huis óf je geeft hem aan iemand die ziek is of zomaar een aardig gebaar kan gebruiken.
Verhaal halen: zondag 11 maart is alweer de laatste van dit seizoen en de vertellers Esther en Marleen verrassen u met verhalen over wijsheid. 

Muzikale omlijsting Marjolein L’Herminez en Marion Schaap.

U bent van harte uitgenodigd.

Meer info op de website en facebook

 

In de zomer gaat een groep van 13 jongeren van verschillende kerken uit Huizen naar Albanië om een kinderbijbelweek te organiseren, te klussen en gezinnen te bezoeken. Om hiervoor geld in te zamelen worden onder andere wikkelkoeken verkocht.   Bij de uitgang staan twee jongeren  met folders met informatie hoe u deze koeken kunt bestellen.

Vastenactie 2018  Herinnering

Via de Vastenactiecampagne 2018 steunen we het project in Mbala in Zambia. Onze bijdrage is voor 300 hiv-positieve mensen die weduwe of weduwnaar of alleenstaande (pleeg)ouder zijn, die een laag inkomen hebben en die gemiddeld zo’n 6 tot 8 personen in hun huishouden tellen. Ze leren bijvoorbeeld hoe ze hun eigen onderneming kunnen starten en uitbreiden en krijgen vervolgens hulp in natura, bijvoorbeeld: zakken zaad of jonge vis, of een klein startkapitaal. Na 3 jaar hebben de deelnemers voldoende inkomen om goed voor hun familie te zorgen.

Ieder jaar voert de Nederlandse katholieke gemeenschap tijdens de vastenperiode actie voor mensen die leven in moeilijke omstandigheden. Dat doen we omdat we geloven dat ieder mens waardevol is en omdat we vinden dat we best iets van onze rijkdom kunnen delen. Wij hopen dat dan ooit de dag komt dat iedereen op deze wereld een goed leven kan leiden. Onze hulp is dan ook voor iedereen, ongeacht geloof, sekse of afkomst.

Heeft u al gebruik gemaakt van de acceptgiro ? Mocht u dit kwijt zijn, wilt u dit dan overmaken t.n.v. Missionaire Werkgroep Huizen o.v.v. Vastenactie

op NL77 INGB 0003 9347 00.

Vamos is op zoek naar een nieuwe pianist. De huidige pianist stopt per 1 april. Heb je interesse, kom dan langs op een van de repetities op dinsdagavond vanaf 20:00 uur, of spreek een van ons aan zo dadelijk na de viering. Vind je het leuk om te zingen en spreken onze liederen je aan, ook dan ben je van harte welkom.

U kunt nog steeds de wijnen bestellen t.b.v. het klokkentorentje. De  bestellijstje kunnen ingevuld worden en in de bus/doos worden gedaan.

Op Zaterdag 21 april organiseert buurt parochie, de St. Vitus Blaricum, een uitje naar het Klooster museum in Ter Apel. Als u mee wil, kan u zich opgeven door middel van het inschrijfformulier dat bij het prikbord in de hal ligt.

13 maart om 14.00 uur, start de Oosterlichtkerk met een rouwgroep voor mensen die rouwen om de dood van hun levenspartner.

De bijeenkomsten zijn open voor wie (ongeveer) een half jaar geleden of langer geleden een verlies leed. Mee doen kan na opgave met vooraf een kennismakingsgesprek.

Meer informatie op de folder die in de hal ligt.

 

Geen commentaar meer mogelijk.