Mededelingen 4 november

Maandag 5 november is er een Bijbel-lees-avonden. Cuno Lavaleije gaat samen met u verder lezen in het boek Jozua.

De avond begint om 20.00 uur. En deze eerste maandag start het seizoen in de Thomaskerk.

Zaterdag 10 november wordt een wandeling georganiseerd langs de Turkse moskee, de Thomaskerk en de Oosterlichtkerk.

De start is om 10.30 uur bij de Thomaskerk. De route gaat dan naar de Oosterlichtkerk en eindigt in de Turkse moskee om 12.30 uur. In elk gebouw staat er een hapje of drankje klaar en overal is iets bijzonders te bekijken of te beluisteren. De burgemeester wandelt met ons mee. Een prachtige kans om bij de buren rond te kunnen kijken en elkaar te ontmoeten. Gaag even aanmelden bij het secretariaat.

Zondagmiddag 11 november, kunt u een ‘verhaal komen halen’ in de Thomaskerk.

Deze zondag is de titel van het verhaal: Een boot naar de vrijheid. Het verhaal wordt verteld door Hans Koster.

Aanvang is 16.00 uur. Kosten: € 3,00. Kinderen tot 12 jaar gratis.

De kerk is vanaf 15.30 uur open.

Aanstaande zondag, 11 november, is het Sint Maarten. Zowel in Blaricum als in Laren kunnen de kinderen meedoen met de optocht. In Laren begint het om 16.30 uur en lopen de kinderen vanaf de kerk een rondje waarbij ook het verhaal van Sint Maarten wordt verteld. In Blaricum begint het om 18.00 uur  en wordt er ook vanaf de kerk een rondje door de straten gelopen. Op beide plekken is er natuurlijk snoep voor de kinderen en Glühwein voor de volwassenen. U bent van harte welkom.

Aanbeveling IPCI collecte op Caritas zondag 18 november 2018

De IPCI is de Inter Parochiële Caritas Instelling van de parochie Blaricum, Huizen en Laren. Deze Instelling beheert een fonds van waaruit de directe nood van mensen gelenigd kan worden. Het gaat daarbij om een eenmalige gift die mensen even lucht geeft om hun leven financieel weer op de rit te krijgen. Mensen kunnen zich aanmelden voor hulp bij de pastor van de parochie, zo blijft de privacy gewaarborgd. De pastor doet een aanbeveling.

IPCI is een fonds dat namens de kerk –  dus namens u hier bijeen – deze vorm van Caritas geeft. U kunt u bijdrage aan het fonds geven in de collecte, zodat het fonds op peil blijft.

Hartelijk dank

Vanuit de Oosterlichtkerk worden huiskamergesprekken georganiseerd. Dit zijn eenmalige bijeenkomsten van ongeveer 10 personen bij iemand thuis waarbij over het geloof wordt gesproken. Parochianen van onze kerk worden van harte uitgenodigd om hier ook aan deel te nemen. In het bijzonder op zondag 4 november. In de hal van de kerk vindt u een nieuwsbrief met meer informatie over deze huiskamergesprekken.

U kunt nog steeds de wijnen bestellen t.b.v. de reparatie en het schilderen van het klokkentorentje. De  bestellijstje kunnen ingevuld worden en in de grote enveloppe op het prikbord worden gedaan.

Wilt u geen wijn of onderzetters kopen, maar wel graag wat bijdragen aan de restauratie van het klokkentorentje dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnr.

NL 88 RABO 0106 7712 21 .t.n.v. RK Parochie Huizen/Blaricum/Bijvanck

o.v.v klokkentorentje.