Parochiebijeenkomst 29 november

29 november, bijzondere parochie-avond voor parochianen en genodigden.

Wanneer en waar?

De avond begint om 20.00 uur in de Thomaskerk aan de Huizermaatweg. We hebben de musici en verteller van het muzikaal verhaal “Welkom in jouw wereld” kunnen strikken om hun voorstelling bij ons te komen doen.

De voorstelling duurt ongeveer 5 kwartier. Daarna kunnen we met elkaar nog napraten. Nader programma wordt in de volgende Kontaktpunten gepubliceerd.

Welkom

Met ‘Welkom in je wereld’ vierde De Open Poort, de geloofsgemeenschap van Amerpoort, haar 10-jarig jubileum. De voorstellingen waren op het terrein van locatie Nieuwenoord, waar mensen met een verstandelijke beperking wonen. Bezoekers kwamen dus letterlijk in hun wereld, een wereld waarin iedereen welkom is.

Wij zijn er trots op dat wij als RK Huizen/Blaricum-Bijvanck deze bijzondere voorstelling nog een keer te mogen laten zien aan onze parochianen en de buurparochies en kerken.

Kracht van muziek

Jacco Haker is artistiek leider en componist: “In de voorstelling gaat het over barmhartigheid naar jezelf, barmhartigheid van en voor de ander en de barmhartigheid van een Samaritaan. Met de kracht van muziek in combinatie met woorden en beelden laten we het publiek ervaren, voelen en overwegen wat barmhartigheid voor hen zelf betekent. Met meer verbinding met deze waarde hopen we dat we mensen elkaar beter begrijpen en waarderen. En hierdoor met mededogen en compassie naar elkaar kijken.”

Gesprek

Een 6-koppige live band speelt Nederlandstalige popmuziek, speciaal geschreven voor deze voorstelling. De muziek wordt ondersteund met video impressies en lichtshow. Jacco Haker: “Tussen de muziek door vertellen we verhalen en gaan we met het publiek het gesprek aan over barmhartigheid. Een belangrijke waarde is ‘je welkom voelen’. Ik zou zeggen: kom met je vriend, maar misschien juist ook met je vijand. Wellicht begint deze reis bij jezelf, kortom: ‘Welkom in jouw wereld’ ”.

Dus: Welkom bij deze bijzondere- en inspirerende parochiebijeenkomst!

 

Uw Locatieraad.