Mededelingen 20 januari

Vrijdag 1 februari is er een Eerste vrijdagviering in de Thomaskerk. Voorganger is pater W. van Wegen. Aanvang 10.15 uur.

De komende familieviering op zondag 3 februari staat in het teken van Maria Lichtmis. Dit feest gaat over de opdracht van Jezus in de tempel. De hoofdfiguren in dat verhaal zijn de oude Simeon en Anna.

Zagen zij het goed dat die kleine jongen de Messias zou zijn? Zien opa’s en oma’s de toekomst scherper dan de jongere generatie?

We hopen dat onze opa’s en oma’s een kleinkind meenemen naar deze viering en samen met hen en de andere kinderen tijdens de viering (na de preek) een kaarsje aansteken bij het Mariabeeld. 

Zondag 3 februari houdt de wereldwinkel na de viering zijn 2 maandelijkse verkoop in de Thomaskerk.

Maandag 4 februari houdt Cuno Lavaleije een Bijbel-lees-avond. Deze keer bent u welkom in de koffiekamer van de St. Vituskerk te Blaricum. Aanvang van de avond: 20.00 uur.

Vast in het vooruit: Zondag 10 februari kunt u een verhaal komen halen in de Thomaskerk. De kerk is om 15.30 uur open voor een kopje koffie of thee en het verhaal begint om 16.00 uur

Op zaterdag 13 april is er weer het jaarlijkse parochie-uitje van Blaricum en Huizen. Dit jaar gaan we naar de bollen. Allereerst bezoeken we de nieuwe Bavo in Haarlem die juist dan helemaal versiert is met bloemen. De tocht wordt vervolgt langs de bollenvelden naar Den Helder. Daar is de lunch op een plek met prachtig uitzicht. (z.o.z.)

Daar bezoeken we ook Fort Kijkduin. Via een omweg en een afzakkertje rijden we weer terug. U kunt zich aanmelden via de blauwe aanmeldformulieren die u vindt in de hal

 Voor de 4e keer wordt de verkiezing ‘Gooi- en Eemlander’ van het jaar gehouden

Henk van Hees, parochiaan van RK parochie Eemnes, staat in de kopgroep van de Verkiezing ‘Gooi- en Eemlander 2018’.

DE winnaar krijgt, naast de eer uiteraard, een beeldje van De Krantenlezer, een cartoon van  de G+E tekenaar Frank Muntjeweg, ook een geldprijs.

En die geldprijs is bestemd voor de missie van Freiersdael van Pater Wijnand van Wegen.

Het stemformulier vindt u op www.gooieneemlander.nl/stemmen. (hier kunt u ook de interviews lezen met de kandidaten.)

Geen computer? Geen nood! Stuur uw voorkeur dan naar: De Gooi- en Eemlander, Seinstraat 28, 1223 DA Hilversum, onder vermelding Gooi- en Eemlander 2018.

Graag stemmen voor 23 januari a.s. op de heer Henk van Hees, die zich vanuit de RK Parochie Eemnes  al jaren inzet voor Freiersdael.

 

De tweede collecte is vandaag bestemd voor de verwarming.

Vorige maand is de verwarming hier in de Thomaskerk vernieuwd. Ze zijn er bijna een week mee bezig geweest. Een laatste gedeelte moet nog afgerond worden maar dan zitten we er als het goed is weer voor een hele tijd warmpjes bij. Een nieuwe verwarming is echter ook een hele financiële investering waarvoor we graag uw bijdrage vragen. Hartelijk dank voor uw gave.

U kunt nog steeds de wijnen bestellen t.b.v. de reparatie en het schilderen van het klokkentorentje. De  bestellijstje kunnen ingevuld worden en in de grote enveloppe op het prikbord worden gedaan.

Wilt u geen wijn of onderzetters kopen, maar wel graag wat bijdragen aan de restauratie van het klokkentorentje dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnr.

NL 88 RABO 0106 7712 21 .t.n.v. RK Parochie Huizen/Blaricum/Bijvanck

o.v.v klokkentorentje.