Mededelingen 9 juni

Zondag 23 juni om half 10 hebben we een bijzondere viering. Suzanna Yohannes Hagos wordt dan tijdens de viering gedoopt. Suzi’s ouders komen uit Eritrea en zouden het fijn vinden als u met hen dit heugelijke feit wilt vieren. Het Thomaskoor zal zingen tijdens de viering. U bent van harte uitgenodigd.

Zondag 28 juli viert pastoor Jan Willems zijn 90 verjaardag. Hij gaat die zondag om 11 uur voor in een feestelijke viering in de St. Vituskerk in Blaricum. Na de viering is er de mogelijkheid hem te feliciteren onder het genot van een kopje koffie achter in de kerk. U bent van harte uitgenodigd.

De Pinkstergroet.

Met Pinksteren groeten in Huizen de leden van de protestantse gemeente en de rooms-katholieke parochie elkaar. Zij groeten elkaar met bloemen die iets zeggen over het Pinksterfeest.

In de verschillende kerken staan dezelfde bloemen en worden dezelfde woorden gesproken.
De schikking is gebaseerd op het thema van het Pinkster Festival: ’Aanraking Mens en Geest’.

In de bloemschikking staat een witte lelie, als teken van de Geest. Twee handvormige bladeren symboliseren de aanraking tussen Mens  en Geest. Daardoor ontstaat warmte en inspiratie. Dit is te zien in de vlammende Gloriosa bloemen. Neergaande lijnen van bladeren verbeelden de betrokkenheid op de wereld. De witte kleur van het doek draagt het verwarmde licht verder.

Tekst:

Zo mogen wij
vanuit die éne Geest
in hart en ziel geraakt zijn
voor de mensen hier binnen
voor de mensen daar buiten
en voor de wereld om ons heen.

Gastgezinnen gezocht! (Kom 23 juni naar de informatiebijeenkomst)

We komen nog ongeveer 20 slaapplekken tekort van vrijdag 16 t/m maandagochtend 19 augustus. Dit is uw kans om eens kennis te maken met onze (Hongaarse) Roemeense vrienden uit Élesd.

Al bijna 30 jaar ontmoeten wij elkaar als vrienden. Afwisselend in Roemenië en in Huizen. Wie zijn ‘wij’ dan? ‘Wij’ zijn de vele gemeenteleden van de Protestantse Gemeente Huizen en de Rooms- Katholieke parochie Huizen/Blaricum-Bijvanck, die in de afgelopen decennia al eens op reis zijn geweest naar Élesd, of thuis ooit gasten hebben ontvangen.

Gastgezin zijn is supergezellig en het verrijkt je (geloofs)leven!

Let op:  er komen ook 20 jongeren mee. Vooral als je zelf kinderen hebt (leeftijd 10-20) is het interessant om gastgezin te zijn.

De Hongaars-Roemeense vrienden komen van 16 t/m 23 augustus. Het eerste weekend logeren zij in gastgezinnen. Van maandag 19 t/m vrijdagochtend 23 augustus zal de groep verblijven in een groepshuis vlakbij Oud Valkeveen. Er wordt een gezellig programma georganiseerd voor alle gasten, maar ook alle geïnteresseerde Nederlanders (gemeenteleden/parochianen) mogen mee op pad.

Voor en met alle jongeren (inclusief Nederlandse jongeren) wordt een aantal leuke activiteiten georganiseerd.

Dus: aarzel niet, maak de logeerbedden vast op en geef door dat u gastgezin wilt zijn!

Opgeven kan via Annemiek Wijnja-Oudshoorn (miekwijn@concepts.nl) en via Marianne Hartong (hartongmarianne@gmail.com)

Op zondag 23 juni a.s. is er een informatiebijeenkomst in de Oosterlichtkerk. Om 12.00 uur, in de koffiezaal bent u van harte welkom!

Tot dan!

Collectes:

9 juni: Pinksteractie. Aan het einde van de week Nederlandse missionaris collecteren we voor de Pinksteractie. Dit jaar staat de actie in het teken van Geloven in de ander. Een wereldwijde missie. Missionarissen en missionair werkers geven zó veel en vragen zó weinig. Soms kunnen zij wel wat steun gebruiken. We zamelen we geld zodat zij hun belangrijke werk kunnen blijven doen voor de meest armen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Hartelijk dank voor uw bijdrage.

16 juni: 2e collecte is voor Friersdale. Over twee weken vertrekt pater van Wegen weer naar zijn geliefde Friersdale. Hij kan dan met eigen ogen  het resultaat van onze collectes van vorig jaar zien: de nieuwe waterzuiveringsinstallatie met zonnepanelen. Dit jaar collecteren we voor zonnepanelen voor de school zelf, zodat kinderen en docenten zonder de onzekerheid over de elektriciteitsvoorzieningen kunnen werken op de computers, maar ook de maaltijden zonder uitval van koelkasten en vriezers veilig kunnen worden bewaard en bereid. Hartelijk dank voor uw gave.

23 juni: 2e collecte voor het Klokkentorentje. De afgelopen periode is er hard gewerkt aan het opknappen van het klokkentorentje en alle kozijnen op het dak. Dit is een flinke investering geweest, maar nu ziet het er dan ook weer prima uit. Ook op andere gebieden zoals bijvoorbeeld de goten en het loodgieterswerk blijven we investeren in onze Thomaskerk zodat hij toekomstbestendig blijft. Uw bijdrage daarvoor is zeer welkom.

Reminder:

Zondag 7 juli organiseert onze buurparochie St. Vitus Blaricum hun jaarlijks fiets en huifkarrentocht met daarna een warm & koud buffet. Wilt u dit jaar gezellig meedoen, dan kunt u zich opgeven met het inschrijf- informatie-formulier dat op de tafel in de hal van de kerk ligt. Inschrijven voor de huifkarrentocht kan tot zondag 30 juni!