Mededelingen 16 juni

Gastgezinnen gezocht. 16 t/m 23 augustus bezoeken Roemenen van onze zustergemeenschap in Élesd Huizen. We zoeken nog ongeveer 20 slaapplekken voor het eerste weekend, vrijdag 16 augustus t/m maandagochtend 19 augustus. Er zijn ook veel jongeren tussen 10 en 20 jaar die meekomen, dus voor gezinnen met jongeren in die leeftijd is het zeker leuk om gastgezin te zijn. Wilt u meer weten, kom dan op 23 juni om 12 uur naar de Oosterlichtkerk. Uitgebreidere informatie hierover en de aanmeldadressen vindt u in ons mededelingenblad Kontaktpunten in de hal.

Vluchtelingen gebedsweek:

Ondanks lege handen, ondanks rauw verdriet en grote verschillen, toch de ander zoeken en liefhebben. Dat is wat Jezus ons leert en wat de opdracht van de kerk is. En het is precies wat vluchtelingen nodig hebben. We zijn dankbaar voor veel christenen, misschien u ook wel die vluchtelingen liefhebben. Wilt u tijdens de Vluchtelingengebedsweek (17-23 juni) dagelijks voor vluchtelingen bidden? God belooft kracht aan gemeenschappelijk gebed. Er is zoveel verdriet, teleurstelling en frustratie in het leven van vluchtelingen. Bid dat vluchtelingen zich gezien en geliefd voelen. Dat er mensen zijn die naar ze omzien en vertellen over de liefde van Jezus Christus. En bid om kracht om zelf zo’n mens te zijn.

Bid mee en heb lief
Geachte nieuwsbrieflezer,

Ondanks lege handen, ondanks rauw verdriet en grote verschillen, toch de ander zoeken en liefhebben. Dat is wat Jezus ons leert en wat de opdracht van de kerk is. En het is precies wat vluchtelingen nodig hebben. We zijn dankbaar voor veel christenen, misschien u ook wel die vluchtelingen liefhebben.

Wilt u tijdens de Vluchtelingengebedsweek (17-23 juni) dagelijks voor vluchtelingen bidden? God belooft kracht aan gemeenschappelijk gebed. Er is zoveel verdriet, teleurstelling en frustratie in het leven van vluchtelingen. Bid dat vluchtelingen zich gezien en geliefd voelen. Dat er mensen zijn die naar ze omzien en vertellen over de liefde van Jezus Christus. En bid om kracht om zelf zo’n mens te zijn.

Het thema is ‘bid mee en heb lief’. We willen u vragen om aan te sluiten bij dat gebed. U kunt hiervoor gebedsboekjes bij ons bestellen die u met uw gezin of kerk in de week voorafgaand aan 23 juni kan gebruiken.

Het zou geweldig zijn als uw kerk ook meedoet. Wij bieden hiervoor een actiepakket met o.a. gebedspunten, een poster en kinderwerkmateriaal.
Doet u met uw gemeente mee?
Hier vindt u meer informatie. Ook kunt u hier (gratis) gebedsboekjes vanaf en posters bestellen.

Helpt u mee om op deze dag met zoveel mogelijk mensen samen te bidden voor vluchtelingen?

Bedankt!

Jan Pieter Mostert, directeur Gave