Mededelingen 5 jan

Nieuwtjes uit de parochie

Nadat het orgel zijn nieuwe bestemming in Beverwijk had bereikt, zijn ook de banken van de Vituskerk nog voor kerstmis in de kerk in Bacar geplaatst zodat de parochianen met kerstmis allemaal konden zitten.

Collectes 5 januari

  • eerste collecte: eigen kerk
  • tweede collecte: Het bisdom ondersteunt de parochies in het bisdom op allerlei manieren. Zo zijn er bijvoorbeeld cursussen en studiedagen voor pastores, maar ook voor vrijwilligers binnen parochies.  Uw bijdrage deze zondag wordt gevraagd om onder andere dit soort activiteiten van het bisdom financieel te ondersteunen.

Komende vieringen

Zondag 12 januari om 9:30 uur eucharistieviering

Voorganger: pastor Andrea Geria

Muzikale begeleiding: Thomaskoor

  • eerste collecte: eigen kerk
  • tweede collecte: Friersdale. Deze collecte voor Friersdale helpt bij de exploitatie van de school en het Koshuis in Friersdale. In deze arme regio met veel kleurlingen krijgen kinderen hierdoor de kans om te leren lezen en schrijven en zelfs de middelbare school af te ronden. Geef deze kinderen een betere toekomst door deel te nemen aan deze collecte.

Zondag 19 januari om 9:30 uur woord- en communieviering

Voorganger: lekenvieringengroep

Muzikale begeleiding: cantor

  • eerste collecte: eigen kerk
  • tweede collecte: onderhoud kerk. Afgelopen jaar is het klokkentorentje geschilderd. Nu is het schilderwerk op de begane grond aan de beurt. Hartelijk dan voor uw bijdrage.

Activiteiten

De pop-up herberg is nog tot 11 januari geopend. Iedereen kan van dinsdag tot en met zaterdag tussen 10:00 en 17:00 vrijblijvend binnenlopen in het oude postkantoor in het centrum van huizen voor een kopje koffie of thee en chocolademelk of wat fris voor de kinderen, voor een praatje, om een engeltje te hangen in de wensboom of om gewoon even te zitten in alle stilte. Kortom, je kunt er terecht als het nodig is maar ook voor de gezelligheid. Loop eens binnen tijdens het winkelen of boodschappen doen!

– 7 januari 10:00 uur: Jude Foundation: Syrische hapjes en themaochtend

Voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten: http://www.popupherberg.nl

Het jaarlijkse parochie-busuitje is op zaterdag 18 april. U kunt zich aanmelden via het inschrijfformulier dat u vindt in de hal van de kerk.

Maandag 6 januari om 20:00 uur houdt Cuno Lavaleije een bijbelleesavond in de Thomaskerk. U bent van harte welkom.

Op vrijdagavond 10 januari organiseert de Roemeniëgroep van de Oost-Europa Commissie vanaf 20:00 uur de traditionele nieuwjaarsreceptie voor iedereen die betrokken is bij of geïnteresseerd is in het werk met en voor onze vrienden in Polen en Roemenië. Dit jaar is de receptie op een speciale plek: de Pop-up herberg aan de Kerkstraat. We zullen iets vertellen over onze uitwisseling met onze vrienden uit Alesd van afgelopen zomer en over de laatste ontwikkelingen rondom het kindertehuis.

Het wordt een leuke avond. Van harte welkom!

Op zondag 12 januari om 16:00 uur is er weer verhaal halen. Joussef Alkhoury verteld het Syrische verhaal “De moeder”. Monir Caran omlijst het verhaal met Syrische muziek op een ud, een Syrisch instrument. Vanaf 15:30 bent u in de Thomaskerk welkom.

Bezinning

Bemin en doe dan wat je wilt:

wil je zwijgen, zwijg uit liefde,

wil je schreeuwen, schreeuw uit liefde,

wil je corrigeren, doe het uit liefde,

wil je vergeven, vergeef uit liefde.

Draag de bron van liefde in je hart,

want uit liefde kan alleen het goede voortkomen.

Augustinus, preken op de Eerste brief van Johanes, preek 7.8