Mededelingen 19 januari

Nieuwtjes uit de parochie

Op 5 januari vierden we Driekoningen en is er zoals gebruikelijk een nieuwe koning gekozen. Het komende jaar is George onze koning. Na de viering was de nieuwjaarsreceptie met de gebruikelijke soesjes, hapjes en drankjes. Het was fijn om zoveel parochianen bij elkaar te zien. Een goed begin van een nieuwe jaar waarin we hopelijk nog veel mooie vieringen en activiteiten mogen hebben samen. Zie foto’s.

Komende vieringen

Zondag 26 januari om 9:30 uur eucharistieviering

Voorganger: pastor Andrea Geria

Muzikale begeleiding: Thomaskoor

  • eerste collecte: eigen kerk
  • tweede collecte: orgelfonds. Deze collecte wordt gebruikt voor het onderhoud van onze piano’s en ons orgel. Hartelijk dan voor uw bijdrage.

Zondag 2 februari om 9:30 uur familieviering Maria Lichtmis, eucharistieviering

Voorganger: pastoor Carlos Fabril

Muzikale begeleiding: Cantors

  • eerste collecte: eigen kerk
  • tweede collecte: Friersdale. We blijven voor Friersdale collecteren voor projecten rondom energiebesparing.   Naast zonneboilers, willen we ook de halogeenlampen van de nachtverlichting vervangen door energiezuinige LED-lampen. Hartelijk dan voor uw bijdrage.

Thema viering: Maria Lichtmis valt ongeveer midden tussen Kerstmis en Pasen in. We zitten nog in de winter, maar de dagen worden al langer en we voelen dat we alweer richting de lente gaan. Vandaar lichtmis, maar waarom staat er Maria voor?

Activiteiten

In de hal vindt u blauwe aanmeldformulieren voor het jaarlijkse parochie-busuitje. Dit jaar gaan we naar Leiden en is het uitje op zaterdag 18 april.

Op 9 februari kunt u weer verhaal komen halen. Jetse Jaarsma vertelt een Japans verhaal over dankbaarheid en Marjolein Heminez en Marion Schaap zorgen voor de muzikale omlijsting. De kerk is open om 15:30 uur en is er koffie en |thee. Het verhaal begint om 16:00 uur. Na afloop bent u uitgenodigd om iets te drinken en wat na te praten. Kosten: € 3,50. Kinderen tot 12 jaar gratis.

Aktie kerkbalans

De komende periode doen we als parochie mee aan de aktie kerkbalans. Onze kerk kan bestaan dankzij de financiële steun van haar leden, van mensen zoals u. Dankzij deze steun hebben we in het afgelopen jaar samen veel tot stand kunnen brengen. Een paar voorbeelden:

Kinderen en jongeren uit onze parochie kwamen maandelijks bij elkaar om elkaar te ontmoeten en te praten over apecten van het geloof in hun leven van alle dag.

– We hadden de jaarlijkse sobere maaltijd voorafgaand aan de Aswoensdagviering

– We konden samen kinderen voorbereiden op de eerste communie en op het vormsel met als resultaat dat een aantal jongeren blijvend geïnteresseerd is voor de kerk. 

– We hebben ook het afgelopen jaar het onderhoud van ons kerkgebouw op peil kunnen houden, bijvoorbeeld door het schilderen van het klokkentorentje en met een nieuwe verwarming.

– We ontvingen meer dan 100 mensen in onze kerk en vertelden hen over Maria tijdens de wandeling langs kerk en moskee 

– We begonnen we met een nieuwe traditie rond de verjaardag van onze kerk, het kerkwijdingsfeest Thomas, een bijzondere viering met na afloop een feestelijke bijeenkomst.

– De vieringen en het  samenzijn na afloop, het pastoraat en de vele vrijwilligersgroepen en activiteiten brengen mensen samen.

In 2020 willen we dit alles voortzetten. Dat kan dankzij uw bijdrage. Als het goed is brengt een vrijwilliger in de komende twee weken de gebruikelijke kerkbalans enveloppe bij u langs. We hopen dat we ook dit jaar weer op u mogen rekenen. Mocht u nog geen enveloppe ontvangen, neemt u er dan gerust een mee naar huis vanuit de hal

Bezinning

Het licht is rond

Het licht is rond en rolt naar alle kanten

de bergen op en af, de dalen door,

de wezens in en uit en langs de planten

stijgt het de bomen in en gaat het alles voor.

Waarheen? Ik vraag dat niet, ik kom, ik ga,

omdat mijn handen en mijn voeten,

mijn ogen en mijn hart zo moeten

en ik het licht nu eenmaal zo versta.

Uit Transitieven en immobielen.van Pierre Kemp