Wikkelkoekenactie en Jongerenreis Albanië

Ook deze zomer organiseert het Albanië Comité van 24 juli t/m 3 augustus weer een Jongerenreis naar Albanië. Na de informatieavond in het najaar van 2019 werd duidelijk dat 15 jongeren enthousiast zijn om zich in te zetten voor de kinderen in Mushqeta en hen een mooie tijd te geven. De jeugd ziet ernaar uit om de Albanese kinderen en hun families te ontmoeten en een indruk te krijgen van het leven in Albanië. Het is de zesde keer dat er een dergelijke reis voor jongeren wordt georganiseerd.

“We zijn dankbaar dat er elk jaar weer jonge mensen zijn die hun betrokkenheid laten zien en dat we hen mogen laten delen in het werk dat we in Albanië doen.De reis zal in het teken staan van ontmoetingen, de KinderBijbelweek, kluswerk en een bezoek aan het Roma-project in Tirana. De afgelopen jaren haalden we de Roma-kinderen op en organiseerden we de activiteiten op ons eigen terrein. Dit keer zullen we hen gaan bezoeken op hun woonplek, zodat we hun leefomgeving kunnen zien”, laat het Albanië Comité weten. 

Financiële steun

De jongeren zullen zelf hun reis- en verblijfskosten betalen. Voor het activiteitenprogramma en de projecten is het streven om minimaal € 10.000,- op te halen, zodat er veel gedaan kan worden voor de arme gezinnen in de bergdorpen en de Roma-gemeenschap in de hoofdstad Tirana. Financiële steun is mogelijk door een gift over te maken of mee te doen aan de diverse acties die georganiseerd gaan worden, bijvoorbeeld door een heerlijke wikkelkoek te bestellen. Doneren kan via NL97 RABO 0329 9600 08, onder vermelding van Jongerenreis 2020. Ook is het fijn als mensen de jongeren en de voorbereidingen mee willen nemen in hun gebed.

Wikkelkoekenactie

Traditiegetrouw wordt met Pasen de Wikkelkoekenactie van Bakkerij Kruijmer gehouden. Van elke verkochte wikkelkoek gaat 25% naar de activiteiten die tijdens de Jongerenreis worden georganiseerd. De bestelling dient uiterlijk donderdag 26 maart in het bezit van het Albanië Comité te zijn. De wikkelkoeken kunnen D.V. zaterdag 4 april tussen 10.00 en 12.00 uur worden opgehaald en betaald bij het inleverpunt van het Albanië Comité aan de Fabrieksweg 2 (naast de vroegere Ireneshop). Als u niet in staat bent om de wikkelkoeken op te halen, dan is het mogelijk ze thuis te laten bezorgen voor € 2,- extra. Een grote wikkelkoek (1350 gram) kost € 14,50 per stuk en een kleine wikkelkoek (950 gram) € 11,25 per stuk. Er kan besteld worden dooreen mail te sturen naar wikkelkoekalbanie@gmail.com onder vermelding van naam, telefoonnummer, mailadres en het aantal grote en/of kleine wikkelkoeken.