Albanese winter overleven dankzij Huizer voedselpakketten

Streefbedrag gehaald – Wikkelkoekenactie met Pasen:

Albanese winter overleven dankzij Huizer voedselpakketten

Het was eind vorig jaar onzeker of de grenzen van Albanië vanwege corona opnieuw zouden sluiten. Daarom besloot het Albanië Comité het decembertransport met hulpgoederen dit keer al in november te laten vertrekken. In de vrachtwagen werden ook honderden kilo’s kaas en rijkelijk gevulde schoenendozen geladen. Deze zouden samen met de jaarlijkse voedselpakketten uitgedeeld worden aan de allerarmste bewoners in de bergdorpen. Deze pakketten met de allernoodzakelijkste voedingsmiddelen zijn ieder jaar weer van levensbelang om de barre Albanese winters door te komen.

Langzaam maar gestaag kwam de Voedselpakkettenactie 2020 op gang. Het streven was net als vorig jaar 900 voedselpakketten uit te kunnen delen aan de meest hulpbehoevende gezinnen. Daar was een bedrag van € 36.000,- voor nodig. Het was wederom een uitdaging om het benodigde geld bij elkaar te krijgen. Maar het is een en andermaal gelukt. Het bestuur is blij en dankbaar dat de families die het het hardst nodig hebben, aan voldoende voedsel geholpen konden worden. Er werd in totaal

€ 45.600 opgehaald, zodat het restantbedrag gereserveerd wordt om in te kunnen zetten voor extra voedsel in deze coronatijd. Iedereen die zijn financiële steentje heeft bijgedragen: heel hartelijk dank voor uw donatie. De Albanese bergbewoners kunnen dankzij u deze winter overleven.

Wikkelkoekenactie

Net zo’n traditie als de Voedselpakkettenactie rond de kerstdagen, is de Wikkelkoekenactie met Pasen. Ook dit jaar wordt hiervoor samenwerking gezocht met bakkerij Kruijmer. Hoe lekker de met kaneelspijs gevulde wikkelkoeken zijn, kun je niet beschrijven. Je moet ze proeven.

Voor de Wikkelkoekenactie van het Albanië Comité kunnen over een poosje wikkelkoeken besteld worden, waarvan 25% van de opbrengst ten goede komt aan het hulpverleningswerk van de stichting. Binnenkort volgt meer informatie over de bestelwijze op de website www.albaniecomite.nl en via de media en kerkbladen.