Bezoekersgroepen

 

Onze parochie kent verschillende bezoekersgroepen.
De vrijwilligers die bij de groepen zijn aangesloten brengen bezoekjes aan parochianen die in hun dagelijks leven de kerk willen betrekken en hun geluk en verdriet willen delen met de andere parochianen.

Wilt u meer informatie over bovenstaande groepen of wilt u deelnemen aan één van de groepen?

Neemt u dan contact op met het Parochiesecretariaat. Daar heeft men antwoord op al uw vragen. Of volg deze link voor adressen


Pasgeborenen

Om aan het begin van ons leven te beginnen is er een bezoekersgroep voor jonge ouders en hun pasgeborene. De trotse ouders hebben het parochiesecretariaat een geboortekaartje gestuurd en de bezoekersgroep zorgt dan voor een kleine attentie t.g.v. de geboorte.

Als de ouders het waarderen, komt een lid van deze groep ook op kraamvisite om de felicitaties van de parochie over te brengen en mogelijke vragen te beantwoorden.


Zieken

Als u ziek bent kunt u vaak een bezoekje extra waarderen. Of u nu ziek thuis of in het ziekenhuis ligt, aandacht is belangrijk. En dan komt er iemand van de bezoekersgroep bij u aan het bed.
Ook als u zelf niet ziek bent, maar wel van iemand weet dat hij/zij ziek is, geef dit dan door aan het Parochiesecretariaat
Wie weet ligt er wel iemand uit te kijken naar bezoek.


Bejaarden

Ouder worden kan ook betekenen dat men eenzamer wordt. En dan is het fijn als er iemand op bezoek komt. Tijd voor een praatje, herinneringen delen, foto’s kijken, kortom, gewoon wat menselijke aandacht.


Rafaëlgroep

De Rafaëlgroep bezoekt parochianen die een dierbare hebben verloren. Zij bieden als men dat wenst een luisterend oor en een troostend woord.

Zij zorgen er voor dat het kruisje met de naam van de overledene een eigen plaatsje krijgt in de kerk.

Wat biedt de Rafaëlgroep?
Een paar maanden na het overlijden neemt de Rafaëlgroep per brief contact op met de nabestaanden met vraag of men behoefte heeft aan een bezoek. Uiteraard hoeft men hier niet op in te gaan, maar het blijkt maar al te vaak, dat deze vraag wordt gewaardeerd. Soms vloeit hier een langdurig contact uit voort.

De begeleiding van de Rafaëlgroep stopt als men er geen prijs meer op stelt.

In november tijdens de viering van Allerzielen is de familie van de overledene uitgenodigd om de viering bij te wonen en gezamenlijk een bezoek aan het kerkhof te brengen indien gewenst. Na afloop is er koffie met iets lekkers en tijd voor een gesprekje.