Gezinsvieringen

Vaste prik

Iedere eerste zondag van de maand, en al jaren vaste prik: gezinsviering om half 10 in de Thomas. Hoe dan ook de drukst bezochte viering van onze parochie.

Toegegeven: je hoeft tegenwoordig niet vroeg te zijn om een plekje te hebben, maar als je graag op een vaste stek zit moet je toch wél op tijd zijn. Gezinnen met jonge kinderen, een paar opa’s en oma’s en natuurlijk de vaste zondagse kerkgangers, iedereen zoekt zijn plek.

Gezinsviering voor iedereen!

Sommige mensen denken dat deze viering een kinderviering is. Dat is een vergissing: iedereen kan er inspiratie vinden – kinderen, maar net zo goed hun ouders, en andere volwassenen.
Vaak is er een duidelijke, rechtstreekse boodschap, maar voor volwassenen die bereid zijn om na te denken, is er ook een diepere laag, een achtergrond waar je moeite voor moet doen.
Het ‘spiegelverhaal’ lijkt misschien simpel, maar het is iedere keer weer een uitdaging om kinderen te betrekken bij het thema van de viering of een verhaal uit het evangelie te vertalen in alledaagse en herkenbare situaties.

 

 

Contact opnemen?

Neemt u aub contact op, voor adresgegevens volg deze link