Gezinsvieringen

Vaste prik

Iedere eerste zondag van de maand, en al jaren vaste prik: gezinsviering om elf uur in de Thomas. Hoe dan ook de drukst bezochte viering van onze parochie.

Toegegeven: je hoeft tegenwoordig niet vroeg te zijn om een plekje te hebben, maar als je graag op een vaste stek zit moet je toch wél op tijd zijn. Gezinnen met jonge kinderen, een paar opa’s en oma’s en natuurlijk de vaste zondagse kerkgangers, iedereen zoekt zijn plek.

De kinderen van het kinderkoor komen binnen, het combo legt de muziek klaar. Mensen van de gezinsvieringgroep regelen nog wat laatste dingen, wie collecteert er, staat alles klaar voor ‘het spiegelverhaal’? Een aangekleed verhaal, een klein toneelstukje dat als het ware een spiegel is van de lezing, van het evangelie. De verhalen over het leven van Jezus, de verhalen die Hij vertelde, die verhalen met eeuwigheidswaarde proberen we te vertalen in een verhaal van nu, over belevenissen van kinderen, wat ze denken, voelen en meemaken.
Daar is voorbereiding voor nodig. De gezinsvieringgroep bezint zich op het thema, werkt het uit.

Gezinsviering voor iedereen!

Sommige mensen denken dat deze viering een kinderviering is. Dat is een vergissing: iedereen kan er inspiratie vinden – kinderen, maar net zo goed hun ouders, en andere volwassenen.
Vaak is er een duidelijke, rechtstreekse boodschap, maar voor volwassenen die bereid zijn om na te denken, is er ook een diepere laag, een achtergrond waar je moeite voor moet doen.
Het ‘spiegelverhaal’ lijkt misschien simpel, maar het is iedere keer weer een uitdaging om kinderen te betrekken bij het thema van de viering of een verhaal uit het evangelie te vertalen in alledaagse en herkenbare situaties.

Gezinsvieringgroep

De thema’s werken we uit als gezinsvieringgroep, we zoeken teksten en samen met de leiding van het kinderkoor naar passende liedjes.
Wilt u meedenken en/of meedoen? U bent van harte welkom.

Talenten

Er is vast nog meer onontdekt talent in onze parochie: kinderen die mee willen zingen op het koor, kinderen die af en toe mee willen spelen in een van de stukjes. Het geeft niet of je niemand kent, dat is maar heel even zo. Meld je aan, kom anders gewoon eens kijken bij de repetities op woensdagavond. Je hoeft echt geen heilig boontje te zijn (liever niet zelfs), het is gewoon gezellig als je er ook bent.

Enne, mocht u of jij nog nooit op zondag in de gezinsviering geweest zijn, dan moet je beslist eens komen kijken. Het maakt niet uit of je vijf, vijftien, vijftig of tachtig bent.

Contact opnemen?

Neemt u aub contact op, voor adresgegevens volg deze link