Kalender

mei
16
do
Parochieavond
mei 16 @ 20:00 – 21:00

Donderdag 16 mei om 20:00 uur is er een Parochie avond in de Thomaskerk. De Locatie Raad nodigt u daar hartelijk voor uit. Meer informatie wordt na Pasen gegeven. Zet u hem alvast in de agenda?

mei
17
vr
Inleveren boeken Roemeniëgroep
mei 17 @ 15:00 – 20:00

Inleveren boeken voor de boekenmarkt voor de Roemeniegroep.

mei
18
za
Boekenmarkt Roemeniëgroep
mei 18 @ 10:00 – 16:00

Boekenmarkt in de Thomaskerk. 

Doel is het bezoek van groep uit Roemenië van 15 t/m 23 augustus.

jun
3
ma
Bijbel lees-avond
jun 3 @ 20:00

Maandag 3 juni is er een Bijbel-lees-avond in de koffiekamer van de St. Vituskerk te Blaricum. Cuno Lavaleije nodigt u van harte uit om daarbij aanwezig te zijn. Aanvang is 0m 20.00 uur.

jun
23
zo
Informatieavond Roemeniegroep
jun 23 @ 12:00 – 13:00
Gastgezinnen gezocht! (Kom 23 juni naar de informatiebijeenkomst) We komen nog ongeveer 20 slaapplekken tekort van vrijdag 16 t/m maandagochtend 19 augustus. Dit is uw kans om eens kennis te maken met onze (Hongaarse) Roemeense vrienden uit Élesd. Al bijna 30 jaar ontmoeten wij elkaar als vrienden. Afwisselend in Roemenië en in Huizen. Wie zijn ‘wij’ dan? ‘Wij’ zijn de vele gemeenteleden van de Protestantse Gemeente Huizen en de Rooms- Katholieke parochie Huizen/Blaricum-Bijvanck, die in de afgelopen decennia al eens op reis zijn geweest naar Élesd, of thuis ooit gasten hebben ontvangen. Gastgezin zijn is supergezellig en het verrijkt je (geloofs)leven! Let op:  er komen ook 20 jongeren mee. Vooral als je zelf kinderen hebt (leeftijd 10-20) is het interessant om gastgezin te zijn. De Hongaars-Roemeense vrienden komen van 16 t/m 23 augustus. Het eerste weekend logeren zij in gastgezinnen. Van maandag 19 t/m vrijdagochtend 23 augustus zal de groep verblijven in een groepshuis vlakbij Oud Valkeveen. Er wordt een gezellig programma georganiseerd voor alle gasten, maar ook alle geïnteresseerde Nederlanders (gemeenteleden/parochianen) mogen mee op pad. Voor en met alle jongeren (inclusief Nederlandse jongeren) wordt een aantal leuke activiteiten georganiseerd. Dus: aarzel niet, maak de logeerbedden vast op en geef door dat u gastgezin wilt zijn! Opgeven kan via Annemiek Wijnja-Oudshoorn (miekwijn@concepts.nl) en via Marianne Hartong (hartongmarianne@gmail.com) Op zondag 23 juni a.s. is er een informatiebijeenkomst in de Oosterlichtkerk. Om 12.00 uur, in de koffiezaal bent u van harte welkom!
jul
7
zo
Fiets en Huifkarrentoch St.Vitus
jul 7 hele dag

Zondag 7 juli organiseert onze buurparochie St. Vitus Blaricum hun jaarlijks fiets en huifkarrentocht met daarna een warm & koud buffet. Wilt u dit jaar gezellig meedoen, dan kunt u zich opgeven met het inschrijf- informatie-formulier dat op de tafel in de hal van de kerk ligt. Inschrijven voor de huifkarrentocht kan tot zondag 30 juni!

sep
30
ma
Bijbelleesavond
sep 30 @ 20:00 – 21:00
Maandag 30 september houdt Cuno Lavaleije een Bijbel-lees-avond in de koffiekamer van de St. Vituskerk te Blaricum. Aanvang van de avond is 20.00 uur. Meer informatie over deze avonden kunt u vinden op het mededelingenbord bij het secretariaat. Cuno nodigt u van harte uit om aanwezig te zijn.
okt
5
za
Sponsordiner-Spaghettiefeestvoor jongerenreis
okt 5 @ 18:30 – 21:30

In de herfstvakantie gaan er vanuit de parochies van Huizen en Blaricum zeven jongeren mee met een jongerenreis naar Rome. Deze reis wordt gezamenlijk georganiseerd met de regio Hilversum. Om de reis betaalbaar te houden worden er sponsoracties georganiseerd. Zo worden er binnenkort flessen wijn verkocht na een zondagse viering. Ook zal er een diner georganiseerd worden. Jongeren koken een Italiaans vijf gangendiner voor 25 euro p.p.

Het sponsordiner vindt plaats op:

Op zaterdag 05 oktober in de Thomaskerk in Huizen aanvang om 18:30 uur.

Meer informatie en voor het aanmelden voor één van beide spaghettifeesten of allebei kan via de intekenlijsten in de hal van de kerk.

nov
9
za
Langs kerk en moskee
nov 9 @ 10:00 – 11:00

We gaan weer wandelen op 9 november 2019

Aan elkaar verbonden door o.a. de Huizermaatweg.

 

Vorig jaar bleek een succes en daarom organiseren wij weer met elkaar een wandeling langs kerk en moskee. Onze leidraad is om elkaar als Huizers, gelovig of niet gelovig te ontmoeten en dit jaar verdiepen we ons wat meer in elkaars verhalen. Maar natuurlijk zijn ook onze parochianen uit Blaricum en Laren welkom.

  • De wandeling begint om 10.00 uur in de Marokkaanse Moskee An-Nasr. Gooierserf 250.
  • Dan lopen we met elkaar naar de Protestante Oosterlichtkerk, Huizermaatweg 298 en zullen daar rond 10.40 uur zijn. Vandaar uit lopen we naar de Turkse Moskee Selemiya, Gooierserf 390.
  • We hopen daar aan te komen om 11.30. Dan wandelen we naar de Thomaskerk, Huizermaatweg 61, waar we om 12.10 zullen aankomen.
  • Rond 13.00 uur zal het weer afgelopen zijn.

In alle gebedshuizen wordt u ontvangen met koffie en iets lekkers. 

We vinden het fijn als u zich opgeeft, (langskerkenmoskee@rkhuizen.nl), maar als u op het laatste moment besluit mee te lopen, dan bent u natuurlijk van harte welkom.

 

Hanneke Henrichs Kerkstra, namens de organisatie.

 

nov
10
zo
Vertel Café
nov 10 @ 16:00 – 17:00
Saskia Turk vertelt Van wie ben je er een? Een verhaal over familie, over afkomst, over tradities waar je deel van uitmaakt of over de consequenties als je niet weet van wie je er een bent? Of gaat het over iets heel anders? Als je het wilt weten, moet je komen luisteren… De muziek wordt deze middag verzorgd door Sander Loog op saxofoon en Theo Henrichs op piano. aanvang          : 16.00 uur plaats              : Thomaskerk, Huizermaatweg 61 kosten             : € 3,50. Kinderen tot 12 jaar gratis Vanaf 15.30 uur is de kerk open en is er koffie en thee. Na afloop kunt u onder het genot van een drankje nog even napraten. Hanneke Henrichs (RK) Lenie van den Ende (PKN)