Reisverslag 2007 W.v. Wegen

Bezoek 2007

 

Daar is hij!

Daar stonden ze weer al die blije kinderen met hun begeleiders. Een kleurige vlek op het grijze asfalt van het vliegveld en ze zwaaiden, terwijl het vliegtuigje nog niet eens stil stond. Ze wisten het zeker: “Daar zit hij in!
In het vliegveld ging het geroezemoes langs de stoelen: “Zie je dat? Die kinderen staan vast te wachten op een heel belangrijk iemand, dat kán niet anders.
Pater van Wegen glom van steelse trots: hij wist het óók zeker. De kinderen kwamen voor hém! En zo was het ook!
In de nieuwe bus rammelden ze naar Friersdale. Want al is de bus voor Friersdale nieuw en een grote uitkomst, wij zouden ons afvragen hoe ons edele gestel het uit zal houden in zo’n vervoermiddel.
Blij om weer een poosje terug “thuis” te zijn heeft de pater onmiddellijk de handen uit de mouwen gestoken en de coördinatie van de broodnodige werkzaamheden opgepakt.
Er werd zand aangereden om het erf weer goed berijdbaar te krijgen. Er werden muurtjes aangelegd om dat zand in tijden van regen en onweer niet weg te laten spoelen.
Er werd een nieuwe kleinere watertank geïnstalleerd (nadat de bouwheer een foutje had gemaakt en het dak was bezweken onder de druk van een grote tank).

 

Er is een start gemaakt met de werkzaamheden van het gemeenschapshuis, waar we eerder over bericht hebben.
Kortom, het werk ligt niet stil. De pater heeft tot zijn verdriet moeten constateren dat de armoede groter lijkt te worden. De mensen geven de moed op en grijpen gauwer naar de middelen die hen hun armoede doet vergeten. Voor even…. Het duurt zo lang voor zij een menswaardig bestaan kunnen opbouwen. En zij zijn heus niet veeleisend. Maar een goede maaltijd per dag en een dakje boven je hoofd en een bed om in te slapen en krachten op te doen voor de volgende dag is toch wel het minst waar je naar mag verlangen.

 

Het kinderhuis blijft een grote zorg. Het is onze taak om er voor te zorgen dat dit kinderhuis een thuis kan blijven bieden. Kinderen vanuit verre oorden worden hier opgevangen, zodat zij toch een goede leerschool zullen krijgen. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: kennis en kunde geven dat het leven er beter op kan worden. Zonder onderwijs is een
Daarom zullen we ons blijven inzetten om mensen te vinden die maandelijks dit kinderhuis willen ondersteunen.
Een enkele gift, ja het klinkt een beetje onbeleefd, maar toch is het zo, is niet genoeg. We hebben structurele ondersteuning nodig.
En daarom blijven we wijzen op de Stichting Friersdale. Geef u op als donateur. U helpt een kind er mee op weg naar een goede toekomst!
rekeningnummer 315902159, ovv Stichting Friersdale, Eemnes

Wij laten hen niet vallen daar aan de andere kant van onze aarde!

Hanneke Henrichs
parochiebestuur