Onze gebouwen

Onze kerkgebouwen

Vituskerk Parochiecentrum Thomaskerk
Hooghuizenweg 36
1272 CA Huizen
Huizermaatweg 61
1273 NL Huizen
tel.: 035 – 5240069
Huizermaatweg 61
1273 NL Huizen
tel.: 035 – 5265045
In de Vitus worden
geen vieringen
meer gehouden
  Beheer zaalruimten
R.Stolk
tel: 526 57 03
email: beheerthomas[zt]rkhuizen.nl
    ringleiding aanwezig

Patronen

15 juni H. Vitus, martelaar
Vitus is een jonge martelaar die geboren is op Sicilie. Hij moet met ongeveer 7 jaar de marteldood zijn gestorven in Rome. Daarmee is hij een van de jongste martelaren van de Kerk. Zijn vader was heiden maar de vrouw (voedster) die Vitus verzorgde was van christelijke afkomst. Ten tijde van keizer Diocletianus zijn zij in het circus gestorven (in kokende olie). Wel heeft Vitus de zoon van de keizer genezen van zijn epilepsie. Maar de keizer was onverbiddelijk. Vitus moet rond het jaar 304 gestorven zijn.
Patroon van: bierbrouwers, jeugd, apothekers, toneelspelers, herbergiers, doofstommen, huisdieren.
Patroon tegen: hondsdolheid, bliksem, onweer, vuurgevaar, onvruchtbaarheid, vallende ziekten, epilepsie, bezetenheid, oogziekten en oorkwalen.
Helper in nood
3 Juli – H. Thomas, Apostel
Thomas was een eenvoudige visser. Zijn belijdenis tegenover de Verrezen Heer is zijn lijfspreuk geworden bij al zijn missiereizen. Hij missioneerde in Perzie en India waar hij (zo vertelt een legende) de heilige Driekoningen zou zijn tegengekomen. Daarop heeft Thomas hun gedoopt en tot bisschop benoemd. Koning Gundaphar van India werd door de heilige Thomas bekeerd. Tijdens een van zijn vele missiereizen werd hij in het jaar 72 in Calamina door een horde heidenen in de rug aangevallen en neergestoken. De Kopten in Egypte hebben van Thomas het eerst de Blijde Boodschap vernomen.
Patroon van: theologen, timmerlieden, metselaars, architecten, bouwvakkers, landmeters, steenhouwers, huwelijk
Patroon tegen: rugklachten