MOV nieuwsbrief aug/sep

IN HET WEEKEND VAN 27 EN 28 AUGUSTUS VINDT DE MIVA-COLLECTE PLAATS IN DE KERKEN. MIVA VRAAGT AANDACHT VOOR HET BERE3IKBAAR MAKEN VAN MEDISCHE ZORG IN TANZANYA OUTREACH-MISSIES.

Medische zorg voor de meest kwetsbaren in Tanzania

Het ziekenhuis van pionier Geofrey biedt zorg aan mensen in een groot gebied in het westen van Tanzania. Bijna honderdduizend mensen verspreid over 24 dorpen zijn van de gezondheidszorg die het ziekenhuis biedt afhankelijk. Het ziekenhuis doet aan zogeheten ‘outreach’-missies: doktoren en verpleegkundigen reizen af naar de omliggende dorpen en vertellen mensen over hoe ze ziektes kunnen voorkomen. Daarnaast moeten patiënten soms met spoed naar het grotere ziekenhuis in Mwanza, omdat het ziekenhuis in Sumve geen intensive care heeft.

BIJGESTAAN DOOR GOD

Vervoer is onmisbaar voor het ziekenhuis van Sumve zowel voor preventie als voor noodgevallen.

“Door onze samenwerking  met het ziekenhuis in Mwanza kunnen we steeds meer diensten aanbieden”.zegt Geofrey. “Het voelt erg goed dat we mensen uit de gemeenschap steeds beter kunnen helpen.

“We worden bijgestaan door God”.

Op www.miva.nl leest u meer over het project van Geofrey. U kunt het project steunen via de collecte op 27 en 28 augustus in de kerk of door uw bijdrage aan dit project over te maken op bankrekening  NL77INGB 0003 934700 t.n.v. Missionaire

Werkgroep Huizen. o.v.v. Miva