Gezinsviering 2 oktober

Thema aanduiding

Vandaag gaat het over het cadeau. Als je jarig bent krijg je een cadeau, als je een diploma behaalt misschien ook wel. Maar de vraag is”Wat doe je ermee?”

Ben je altijd blij met het cadeau dat je kreeg?
Ben je er altijd voorzichtig mee?
Gebruik je het eigenlijk wel  genoeg?

Maar wat nu als je het cadeau van God zelf hebt gekregen?
Het cadeau van een mooi leven, van geven en delen  met elkaar, van blijdschap
Wat doe je daarmee?

Gebruik je het cadeau goed? Of kan God zijn geschenk beter aan iemand anders geven, die er wél goed mee omgaat?
Om je te helpen begrijpen dat God Zijn geschenk ook misschien beter aan iemand anders kan geven hebben wij een prachtig verhaal over een geleende auto.

Luister daar straks maar eens goed naar.

Is dat wel eerlijk?

Spiegelverhaal bij Matteus 21: 33-46

De vader van Tim had zijn auto geleend aan de buren.

De buren hadden zelf geen auto en waren niet rijk. Ze hadden wel eens een auto nodig. Nu moesten ze naar hun opa, die ziek was. Elk weekend gingen ze.

Tim’s vader was zo aardig geweest om zijn auto te lenen. Maar nu kregen ze auto niet meer terug.

De moeder van Tom had er al eens naar gevraagd, maar de buurvrouw had gezegd dat ze de auto echt die dag nog nodig hadden.

De buurman had gezegd dat zij de benzine wel zouden betalen, maar toen ze een keer de sleutel terug kregen zat er bijna geen benzine meer in de auto.

Nadat ze zelf getankt hadden, wilden de buren de auto toch wel weer lenen.

Tim vond de buren niet meer zo aardig. Ze leenden maar steeds en deden niets terug.

De buurjongen, Ralfje, die net als Tim 9 jaar was, zei dat de familie van Tim die auto toch niet nodig hadden omdat ze toch nog een andere auto hadden.

Nu was het nog vervelender geworden, omdat de buren een deuk hadden gemaakt in hun auto… Ze zeiden dat het niet hun schuld was geweest. Iemand anders had die deuk gemaakt, ze wisten niet wie…

Eigenlijk wilden ze de auto helemaal niet meer uitlenen. Maar ze wisten dat de buren toch naar hun zieke opa moesten. Zonder auto zou dat niet meer mogelijk zijn. Eigenlijk hadden ze de auto ook niet echt nodig, want ze konden ook met de andere rijden.. Toch vonden ze het wel vervelend.

Wat vind jij?