Kontaktpunten 24 april

Vieringen
Dit weekend zijn de lezingen Handelingen 5,12-16, Openbaringen 1,9-11a.12-13,17-19, Johannes 20,19-31 
De evangelist Lucas heeft een boek geschreven in twee delen: het Evangelie en de Handelingen van de apostelen. Deze twee delen horen bij elkaar en zijn ook lange tijd als één doorlopend verhaal doorgegeven. In de Handelingen van de apostelen lezen we dat de blijde boodschap van Jezus Christus in een korte tijd vanuit Jeruzalem ook in Rome verkondigd wordt aan Joden en heidenen. Dit ontspringt aan de kracht van de heilige Geest. Dankzij de Geest kunnen Petrus en de andere leerlingen, Stefanus, Filippus én Paulus, getuigen zijn van Jezus Christus. Handelingen van de Apostelen wordt dan ook wel het evangelie van de Geest genoemd. Het is de dynamiek van de heilige Geest die de gelovigen bijeenbrengt en omvormt tot een solidaire gemeenschap. Deze solidaire wijze van samenleven is mogelijk omdat de apostelen met grote kracht getuigen van de opstanding van Jezus en omdat Gods goedheid en menslievendheid voelbaar bij hen rust.
Daarover lezen we dit weekend. De apostelen zijn eensgezind en komen samen. Steeds meer mensen geloven en sluiten zich aan. Zieken worden op straat neergelegd in de hoop dat de schaduw van Petrus op hen valt. Ook vanuit steden rondom Jeruzalem komen de mensen en worden zieken en mensen die lijden onder onreine geesten meegebracht. Zij genezen allemaal.

Op Goede Vrijdag is Jezus aan het kruis gestorven, met Pasen is Hij levend aan zijn leerlingen verschenen, en Hij blijft gedurende veertig dagen verschijnen. Op dag veertig verscheen Hij als degene die naar de hemel gaat, en tien dagen later, met Pinksteren, raken de leerlingen vervuld van zijn Geest. Vanaf dat moment zijn de leerlingen als het ware de belichaming van Jezus. Ze raken mensen aan zoals Hij het heeft gedaan, heilzaam en vol van genade. Daar is de kerk uit voortgekomen. We moeten ons steeds weer herinneren dat de kerk zó bedoeld is. Daarvoor komen we samen, en daarvoor gaan we de nieuwe week in: als doorgevers van de aanraking van Jezus, heilzaam en vol van genade.

Verder nadenken over de aanraking van Jezus? Kom dan zaterdag om 19:00 uur of zondag om 9:30 uur naar de Thomaskerk of kijk en luister naar de livestream.
Komende vieringen

De komende weken zijn er de volgende vieringen in de Thomaskerk:

Zaterdag 23 april 19:00 uur Woord- en gebedsviering. Voorgangers leken

Zondag 24 april 9:30 uur eucharistieviering. Voorganger pastor Mikel Palić

Zondag 24 april 12:40 uur peuter- en kleuterviering. Voorganger pastor Mikel Palić

Zondag 1 mei 9:30 uur eucharistieviering. Voorganger pastor Andrea Geria

Vrijdag 6 mei 10:15 uur 1e vrijdagviering / eucharistieviering. Voorganger pater Wijnand van Wegen

Zondag 8 mei 9:30 uur eucharistieviering. Voorganger pater Wijnand van Wegen
Intenties
Uw kunt uw intenties tot uiterlijk vrijdag 12 uur doorgeven bij het secretariaat (secretariaat@rkhuizen.nl, 035-5240069). Daarnaast ligt er tijdens de viering een intentieboek achterin de kerk waarin u een intentie kunt schrijven die u graag genoemd wilt hebben tijdens de viering. 
Collectes 23/24 april
Eigen kerk:
Via deze collecte vragen we uw bijdrage aan de lopende kosten van onze parochie zoals kosten voor de vieringen, klein onderhoud, kaartjes of bloemen bij jubilea of ziekte. U kunt uw bijdrage ook overmaken naar rekeningnummer NL41 INGB 00 00 5401 54 t.n.v. RK Parochie Huizen o.v.v. collectegeld.
Bisdom:
Onze parochie betaalt, net als alle andere parochies maandelijks een financiële bijdrage aan het bisdom. Dit bedrag is bestemd voor de organisatie van het bisdom en voor de ondersteuning van de parochies bij hun werk. U kunt uw bijdrage hiervoor overmaken naar rekeningnummer NL41 INGB 00 00 5401 54 t.n.v. RK Parochie Huizen o.v.v. bisdom

Tijdens de vieringen wordt de collecte gehouden bij het verlaten van de kerkzaal. De mandjes vindt u bij de beelden van Maria en Thomas. Als u de viering via de livestream volgt of als u uw bijdrage niet kunt of wilt geven tijdens de collecte, kunt u uw bijdrage ook overmaken. Dat hoeft niet wekelijks. U zou het ook kunnen opsparen en bijvoorbeeld maandelijks kunnen overmaken via een periodieke overschrijving. U kunt dit doen naar rekeningnummer NL41 INGB 00 00 5401 54 t.n.v. RK Parochie Huizen onder vermelding van het doel.

Hartelijk dank voor uw bijdrage.
Vieringen via de livestream
Voor al degenen die de vieringen niet kunnen bijwonen, zenden we de vieringen uit via de livestream. De vieringen zijn direct te volgen via deze link. Ook vindt u een link op onze website. Kijkt u op uw telefoon of tablet dan kunt u ook de kerkdienst gemist app downloaden. U vindt de uitzendingen onder RK Huizen/Blaricum.

De vieringen die komende week worden uitgezonden vanuit de Thomaskerk zijn:
Zaterdag om 19:00 uur vanuit de Thomaskerk
Zondag om 9:30 uur vanuit de Thomaskerk
Zondag om 11.00 uur vanuit de Vituskerk    

De vieringen kunnen na afloop nog korte tijd worden teruggekeken. Alle vieringen vindt u hier
Lijkt het u leuk om af en toe de camera te bedienen voor de livestreamuitzendingen, neem dan contact op met Marion Brouwers (marion@vanderpaardt.nl, 06-48755843) of kom een keer kijken in de sacristie op zondagochtend. Wilt u bijdragen aan de kosten van de livestreamuitzendingen, maak dan uw bijdrage over naar NL 41 INGB 0000 5401 54 t.n.v. RK Parochie Huizen o.v.v. KerkTV.
Corona-maatregelen 
We vragen u nog steeds nadrukkelijk om rekening met elkaar te houden zowel bij het kiezen van een plaats als bij het lopen door de kerk. We houden op twee plekken nog anderhalve meter afstand aan. Deze gebieden zijn aangeven met groene anderhalve meter kaartjesen rode kruisen. Laat hier steeds twee stoelen leeg tussen u en uw buurman of buurvrouw. Bij de vredeswens geven we elkaar geen hand maar maken een gebaar naar elkaar en de collecte vindt aan het eind van de viering plaats. We vragen u dringend om thuis te blijven bij klachten die op corona kunnen wijzen.
Nieuws uit de parochie
Zaterdagavondviering
Zaterdag 23 april om 19:00 uur is er een sfeervolle woord- en gebedsviering in de Thomaskerk. Tijdens deze maandelijkse viering, die zo’n drie kwartier duurt, is er ruimte voor individueel gebed, is er zang en muziek en bidden we samen voor intenties die tijdens de viering zijn ingezameld. We lezen de lezingen van de zondag. Deze keer lezen we het bekende verhaal van Thomas, de naamgever van onze kerk. Tijdens de viering worden we op een verrassende manier meegenomen in dit overbekende verhaal. U bent van harte welkom. 
Kom eens langs in de kerk
Speciaal voor de allerkleinsten en hun gezinnen is er weer een peuter- en kleuterviering op zondag 24 april om 12:40 uur. De kinderen en hun ouders mogen voor in de kerk zitten, zodat iedereen alles goed kan zien en horen. Stil zitten is er niet bij, want er worden kaarsjes aangestoken, liedjes gezongen, een mooi verhaal voorgelezen en samen spelen we het verhaal na. Kom je ook de Thomaskerk van binnen bekijken? Iedereen is van harte welkom! Leuk om een keer de sfeer te proeven. De viering duurt ongeveer 20 minuten.
Tafelen met Thomas
Op donderdag 9 juni vindt de eerste uitgestelde activiteit van de feestweek plaats. Vanaf 18:00 uur bent u welkom in de Thomaskerk voor “Tafelen met Thomas”, een gezellige maaltijd met een goed gesprek. Vanaf 18:30 uur beginnen we echt. We willen nadenken en praten over hoe wij ons samenzijn zien. Jezus getuigt van zichzelf: “Ik ben het levende brood dat uit de hemel is neergedaald” (Joh. 6,51). In deze ene zin ligt het mysterie van de Eucharistie besloten. Het is èn een manifestatie van Gods aanwezigheid èn het is een vriendschapsmaaltijd. De avond zal worden ingeleid door Cuno Lavaleije. Hoe denkt u dat we in de toekomst dit mysterie zullen vieren? Vanwege de beperkte ruimte om te eten in de Thomaskerk vragen we u om u aan te melden bij het secretariaat (secretariaat@rkhuizen.nl, 035-5240069).
Koningsdag en Friersdale
27 april is het Koningsdag en dit jaar zullen de smulkramen voor Friersdale weer ruim bevoorraad worden met talloze lekkernijen. U kunt ons vinden in de Kerkstraat en langs de Wakkerendijk op de vertrouwde standplaatsen. We roepen daarom een ieder op om  onze kramen te komen bezoeken en uiteraard flink in te kopen van alle lekkers. We zoeken echter ook enthousiaste mensen die onze kramen willen komen bemensen. Alle hulp is welkom, ook als je maar 2 uurtjes kunt. Tijden in overleg. Lijkt je dit leuk, bel dan met Henk van Hees 035 – 5389849
Uitvoering “The armed man”
Zaterdag 30 april  geeft COV Hilversum samen met het Goois Symfonie Orkest uitvoering aan “The Armed Man” van Karl Jenkins.Speciaal voor de laatste eeuwwisseling heeft de Royal Armories (UK) aan Karl Jenkins de opdracht gegeven deze muziek te componeren. De bedoeling hierbij was een terugblik te geven over de afgelopen eeuw. Een eeuw: geplaagd door geweld en oorlog tot het einde. The Armed Man is in het bijzonder opgedragen aan de slachtoffers van de Kosovo-oorlog (1998-2000.). Weer is er sprake van strijd in Europa; het dwingt ook ons tot nadenken en een standpunt. Het concert wordt opgedragen aan de burgers van Oekraïne. Het concert begint om 15:00 uur in het MCO-gebouw, Heuvellaan 33 in Hilversum. Kaarten: volwassenen € 18,- jongeren (tm 12 jaar) € 10,- . Meer informatie vindt u via deze link.
Pleegouders gezocht
De gemeenten in Gooi en Vechtstreek zijn op zoek naar pleegouders, gezinshuisouders en steunouders. Er is zowel landelijk als regionaal onvoldoende opvang voor kinderen die (tijdelijk) niet bij hun ouders kunnen wonen. Pleegouders, gezinshuisouders en steunouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Er is een informatiebijeenkomst op woensdagavond 11 mei van 19.30-21.30 uur in Bussum. Pleegouders, gezinshuisouders en steunouders en zorgaanbieders zijn aanwezig om mee in gesprek te gaan en vragen te beantwoorden.
Pleegouders, gezinshuisouders of steunouders kunnen het verschil maken in het leven van een kind. Bijvoorbeeld doordat een kind even op adem kan komen of door het kind veiligheid en een tijdelijk thuis te bieden. Pleegouders zijn er in verschillende vormen. Soms is het voor een weekend per maand, een vakantie, een jaar of juist langdurig. Gezinshuisouderschap is ook een vorm van pleegzorg, maar is wat anders dan een pleeggezin. Gezinshuisouder zijn is een betaalde baan en vraagt bepaalde opleidingseisen. Ook een informelere vorm van opvang, bijvoorbeeld in de rol van steunouder behoort tot de mogelijkheden. De werving en selectie wordt gedaan door de zorgaanbieders. Tijdens de bijeenkomst op 11 mei wordt hier mee over verteld.

Aanmelden voor pleegzorg, gezinshuisouder of steunouder kan via de zorgaanbieders: Youké Pleegzorg, William Schrikker Gezinsvormen, Timon, Levvel, Leger des Heils en Versa Welzijn (steunouder).  Zij organiseren gezamenlijk de informatieavond op woensdagavond 11 mei. Meer informatie en aanmelden kan via : www.pleegoudergv.nl.
Terugblik Paaswake
Terugblik Eerste Paasdag
Op weg naar Santiago de Compostella
Vanaf hun vertrek op 6 maart vanuit Huizen hebben Marion en Kate alweer meer dan 1000 km gelopen Natuurlijk gaat zo’n tocht naar Santiago de Compostella met ups en downs.Wat het meest tegenvalt? Dat is het eind van de meeste wandelingen. Niet zozeer dat het dan niet meer mooi is, maar de laatste paar kilometers zijn meestal toch erg zwaar. Je denkt dan: het is nog ‘maar’ 2 km, maar wat kunnen die lang duren, elke dag weer. Soms moet je nog een lange rechte weg lopen en zie je in de verte al het dorpje dat maar niet dichterbij komt..
Gebed voor de Oekraïne

Waai
Heilige Geest,
Waai in de harten van de politieke leiders
Die zich omringen met wie hen volgen
Die beslissingen nemen als waren we pionnen
Die spelen met vuur en met mensenlevens
Misschien zijt Gij de enige
Die iets in hen kan keren
Waai niet gewoon,
Blaas maar stevig,
Onmiskenbaar hoorbaar
Tornado maar
Tot in de kwetsbaarheid van hun hart
En doe daar maar
Wat nodig is
Amen 
Bloeiende Thomasboom
Het boompje dat gedurende de feestweek in de kerk stond en waar u een kaartje aan kon hangen is na de feestweek door de tuingroep in de tuin gepland. Dit boompje staat nu prachtig in bloei.
 

Ter bemoediging
Eerst zien en dan geloven
Is het niet eerder andersom:
dat je het pas kunt zien als je erin gelooft?
Als je gelooft, dan ga je de dingen anders zien.
Een ongelukje wordt dan een kans
die je met beide handen aan kunt grijpen.
Straf wordt een mogelijkheid
om iets goed te maken.
Iemand die alleen is, wordt iemand
die op iemand anders wacht.
Een tak zonder bladeren wordt een tak vol met knoppen.
Je moet erin geloven, om het te kunnen zien.

(M. Zagers) 
Contact

Kopij Kontaktpunten
Hebt u kopij voor de Kontaktpunten, stuurt u die dan uiterlijk donderdagavond naar het secretariaat op. Probeer de informatie wel zo kort en krachtig mogelijk op te schrijven.

Aanmelden Kontaktpunten
Als u de Kontaktpunten voortaan digitaal wilt ontvangen, stuur dan een mail naar het secretariaat of meldt u aan via de website. Zou u ons willen melden als u weet dat iemand graag de Kontaktpunten ontvangt maar de digitale Kontaktpunten niet kan lezen en de papieren versie niet kan meenemen uit de kerk. Wij zorgen dan dat diegene de papieren versie ontvangt.