Voedselpakkettenactie 2022 Albanië

Laten we de Albanese bergbewoners stralen met kerst?

HUIZEN – Wij hopen nog een beetje te kunnen ‘nazomeren’, maar het Albanië Comité is al bezig met voorbereidingen voor de schoenendozen- en voedselpakkettenactie in december. Dat lijkt nog een eind weg, maar in oktober gaan de beide acties al van start om alles op tijd binnen te hebben voor het transport eind dit jaar. Met de voedselpakketten en schoenendozen kunnen wij die het zo goed hebben, de meest hulpbehoevende families in de bergdorpen met de feestdagen een ’touch of Christmas’ geven. Voor hen geen kerstbroden, kerstkalkoen en gourmetbuffetten, maar wel de allereerste levensbehoeften zoals meel, olie, suiker en rijst om de strenge winter door te komen. Het Albanië Comité heeft € 36.000 nodig om 900 voedselpakketten à € 40 uit te kunnen delen aan de allerarmste gezinnen. Ze kijken er reikhalzend naar uit. Laten we de Albanese bergbewoners stralen met kerst? Heel graag uw bijdrage op bankrekeningnummer NL97 RABO 0329 9600 08 t.n.v. Stichting Albanië Comité o.v.v. ‘voedselpakkettenactie 2022’.

Hand in hand met de voedselpakkettenactie loopt de schoenendoosactie. Diverse basisscholen en kerken worden benaderd om versierde en gevulde schoenendozen aan te leveren. Maar ook particulieren kunnen een doos voor hun rekening nemen. Het Albanië Comité hoopt er 500 uit te kunnen delen. Cadeautjes zijn voor de kinderen in de bergdorpen niet weggelegd. Een vrolijke doos vol leuke, nuttige en gezellige spulletjes met kerst, is voor hen het hoogtepunt van het jaar.

Meedoen?

In samenwerking met een school, club, vereniging of individueel kunnen schoenendozen en tassen versierd of beplakt worden met cadeaupapier. Een doos of tas kunt u vullen met cadeautjes voor een jongen of meisje (graag aan de buitenkant aangeven) in verschillende leeftijdscategorieën: 3-4 jaar, 5-7 jaar, 8-10 jaar en 11+. Te denken valt aan toiletartikelen, warme kledingstukken zoals sokken of een muts, ondergoed, knutselspullen en klein speelgoed (balletje, autootje, puzzel, springtouw, Barbie, vergrootglas, etc). Voor iets oudere kinderen is een zaklamp met batterijen, een kleurboek, pet of reisspelletje een idee. Lukt het niet om een schoenendoos te vullen, dan kunnen ook losse materialen aangeleverd worden.

Inleveren van de schoenendozen kan vanaf 3 oktober t/m 7 november elke maandagavond tussen 19.00 uur en 20.30 uur bij het magazijn aan de Fabrieksweg 2 in Huizen. Voor vragen: Elske Lubbers tel. 06-20820682 of Jasmijn Ruizendaal tel. 06-50521758.