‘Grand finale’ voor Voedselpakkettenactie

Nu er van alle kanten een flink beroep wordt gedaan op de portemonnee, is het Albanië Comité sprakeloos van verwondering door de opbrengst van de jaarlijkse Voedselpakkettenactie.

Het bestuur had rekening gehouden met een lagere score dan in voorgaande jaren. Omdat de prijzen van levensmiddelen ook in Albanië fors zijn gestegen, was er bij voorbaat al vanuit gegaan dat de pakketten veel minder gevuld zouden zijn dan te doen gebruikelijk. Het streven was 900 voedselpakketten samen te kunnen stellen met de allernoodzakelijkste levensbehoeften om de Albanese winter te kunnen overleven. Vlak voor de kerstdagen was er nog een behoorlijk tekort om dit doel te kunnen realiseren. Na een laatste oproep in de media en kerkbladen kreeg de Voedselpakkettenactie een ‘grand finale’.

Verdubbeling

Met uiteindelijk € 71.000 op de teller was het wederom mogelijk 900 goedgevulde voedselpakketten uit te kunnen delen aan de allerarmste gezinnen in de bergdorpen. Met bijna een verdubbeling van het streefbedrag, lukte het om de verdubbeling van de voedselprijzen te kunnen bekostigen en de meest hulpbehoevende families te laten stralen met kerst. Het bestuur van de Stichting Albanië Comité Huizen is daar de Heere God en alle gulle gevers enorm dankbaar voor. Heel hartelijk bedankt voor uw geweldige bijdrage!