Kontaktpunten 9 april

Vieringen
Deze zondag zijn de lezingen Handelingen 10, 34a. 37-40, Kolossenzen 3, 1-4, Johannes 20, 1-9
We lezen uit het boek Handelingen een getuigenis van Petrus. Hij vertelt hoe Jezus zijn optreden begon in Galilea na gedoopt te zijn door Johannes. God heeft hem gezalfd met de heilige Geest en met kracht. Jezus ging rond en genas. Hij is aan het kruis geslagen en vermoord. God heeft hem op de derde dag doen opstaan en laten verschijnen aan getuigen die van te voren waren uitgekozen door God. Jezus gaf de leerlingen opdracht aan het volk te getuigen dat Hij de door God aangestelde rechter is van levenden en doden. Van Jezus leggen alle profeten getuigenis af en ieder die in Hem gelooft krijgt vergiffenis. Deze tekst is een deel van de toespraak die Petrus hield bij de Romeinse honderdman Cornelius. Niet-joden betrekken in de blijde boodschap van Jezus was niet vanzelfsprekend. Petrus heeft daar moeite mee. Maar hemelse visioenen die Petrus en Cornelius tegelijkertijd hebben brengen hen samen. Daarna volgt deze toespraak en daalt de Geest neer over allen, dus ook over de aanwezige Romeinen, over Cornelius en zijn familieleden. Petrus trekt dan de conclusie dat hij deze mensen het doopsel niet kan weigeren en daarmee zijn Cornelius en zijn familie de eerste niet-Joden die gedoopt worden. Zoals Cornelius onverwacht op de weg van Petrus kwam, zo kan de heilige Geest ook zomaar iemand op ons pad brengen. Er gebeurt iets dat voor verandering zorgt. We denken: hier moet ik iets mee. Dit is niet zomaar. Dit brengt mij dichter bij de Heer. Dit weekend vieren we Pasen. Hoe ervaren we dit feest? Als een feest van een nieuw begin? Zoals het onverwachte contact tussen Petrus en Cornelius voor Petrus een nieuw begin was, kan een ontmoeting ook ons leven veranderen. Als we om ons heen kijken in onze eigen buurt, kan dat zomaar gebeuren. Pasen, een nieuw begin. Laten we onze ogen open houden voor wat de Heer op ons pad brengt. De verrijzenis van Christus vieren? Kom dan zaterdag om 21:00 uur of zondag om 9:30 uur naar de Thomaskerk of kijk en luister naar de livestream.
Komende vieringen

De komende weken zijn er de volgende vieringen in de Thomaskerk

Zaterdag 8 april 21:00 uur. Paaswake/eucharistieviering. Voorganger pastor Mikel Palić m.m.v. het Thomaskoor

Zondag 9 april 9:30 uur. 1e Paasdag/eucharistieviering. Voorganger pater Wijnand van Wegen m.m.v. Vamos

Maandag 10 april, 2e paasdag is er geen viering in de Thomaskerk. U bent wel van harte welkom om 10.00 uur in de Vituskerk in Blaricum.

Vrijdag 14 april om 10:15 uur, eucharistieviering/eerste vrijdagviering. Voorganger pater Wijnand van Wegen

Zondag 16 april 9:30 uur. Woord- en communieviering. Voorganger diaken Ton Hekkenberg

Zaterdag 22 april 19:00 uur. Woord- en gebedsviering. Voorgangers leken

Zondag 23 april 9:30 uur. Eucharistieviering. Voorganger pastor Mikel Palić
Intenties
U kunt uw intenties tot uiterlijk vrijdag 12 uur doorgeven bij het secretariaat (secretariaat@rkhuizen.nl, 035-5240069). Daarnaast ligt er tijdens de viering een intentieboek achterin de kerk waarin u een intentie kunt schrijven die u graag genoemd wilt hebben tijdens de viering. 
Collectes 8/9 april
Eigen kerk:
Via deze collecte vragen we uw bijdrage aan de lopende kosten van onze parochie zoals kosten voor de vieringen, klein onderhoud, kaartjes of bloemen bij jubilea of ziekte. U kunt uw bijdrage ook overmaken naar rekeningnummer NL41 INGB 00 00 5401 54 t.n.v. RK Parochie Huizen o.v.v. collectegeld.
Friersdale (8 april):Er worden goede vorderingen gemaakt met het zonnepanelenproject in Friersdale. In de zomer van 2022 zijn twintig zonnepanelen, drie batterijen en één omvormer voor het kinderhuis geïnstalleerd. Daarnaast zijn er nog twee batterijen bij de school geïnstalleerd om ook daar energie op te slaan. De volgende stap is vooral bestemd voor de veiligheid op het schoolterrein. Er moet ’s nachts genoeg verlichting zijn. Alle buitenverlichting zal worden vervangen door LED verlichting. Voor het kinderhuis staan twee zonneboilers op de wensenlijst. U kunt uw bijdrage overmaken naar rekeningnummer NL41 INGB 00 00 5401 54 t.n.v. RK Parochie Huizen o.v.v. Friersdale
Vastenactie (9 april)
Mensen onderweg!
Het project dat de vastenactie dit jaar ondersteunt richt zich op kwetsbare groepen ontheemden in Zuid-Soedan. Het project wil bereiken dat die mensen daar, in de deelstaat Warrap, in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien en op eigen benen kunnen staan. Onze bijdrage kan het verschil maken!! U kunt uw bijdrage overmaken naar rekeningnummer NL77 INGB 0003 9347 00 t.n.v. Missionaire werkgroep Huizen o.v.v. Vastenactie.
Tijdens de vieringen wordt de collecte gehouden bij het verlaten van de kerkzaal. De mandjes vindt u bij de beelden van Maria en Thomas. U kunt ook via een QR-code bijdragen aan de collectes. Deze vindt u hierboven en in de kerk boven de mandjes bij de beelden van Maria en Thomas. Er staat standaard een bedrag van € 2 ingesteld, maar dat kunt u desgewenst aanpassen. Als u de viering via de livestream volgt of als u uw bijdrage niet kunt of wilt geven tijdens de collecte, kunt u uw bijdrage ook overmaken. Dat hoeft niet wekelijks. U zou het ook kunnen opsparen en bijvoorbeeld maandelijks kunnen overmaken via een periodieke overschrijving. U kunt dit doen naar rekeningnummer NL41 INGB 00 00 5401 54 t.n.v. RK Parochie Huizen onder vermelding van het doel.

Hartelijk dank voor uw bijdrage.
Vieringen via de livestream
Voor al degenen die de vieringen niet kunnen bijwonen, zenden we de vieringen uit via de livestream. De vieringen zijn direct te volgen via deze link. Ook vindt u een link op onze website. Kijkt u op uw telefoon of tablet dan kunt u ook de kerkdienst gemist app downloaden. U vindt de uitzendingen onder RK Huizen/Blaricum.

De vieringen die komende week vanuit de Thomaskerk worden uitgezonden zijnZaterdag om 21:00 uurZondag om 09:30 uurDe vieringen kunnen na afloop nog korte tijd worden teruggekeken. Alle vieringen vindt u hier.  
Lijkt het u leuk om af en toe de camera te bedienen voor de livestreamuitzendingen, neem dan contact op met Marion Brouwers (marion@vanderpaardt.nl, 06-48755843) of kom een keer kijken in de sacristie op zondagochtend. Wilt u bijdragen aan de kosten van de livestreamuitzendingen, maak dan uw bijdrage over naar NL 41 INGB 0000 5401 54 t.n.v. RK Parochie Huizen o.v.v. KerkTV.
Nieuws uit de parochie
1e vrijdagviering’De Heer is waarlijk opgestaan!’
Deze woorden klinken over de hele wereld. Met volle overtuiging, maar ook aarzelend, niet goed wetend wat je onder deze woorden moet verstaan. Wij, die samen komen, op deze eerste vrijdag na Pasen, laten zien dat Jezus ons boeit en leidt. Omwille van Hem willen wij bijeen zijn, zoekend naar de diepte van ons bestaan. Aan de hand van de eerste getuigen gaan wij op weg naar het graf, om te zien en tot geloof te komen. Het godsonmogelijke blijkt mogelijk bij God: er is leven uit de dood vandaan. Welkom in deze viering op vrijdag 14 april om 10.15 uur.
Parochie-uitje 15 april 2023 
Hebt u zich al aangemeld voor de busreis naar Leiden? Er is nog plaats in de bus. Inschrijfformulieren kunt u in de hal van de kerk vinden, of op de website van de parochie Blaricum vitusblaricum.nl/agenda/busreis-naar-leiden/. Het formulier kunt u inleveren bij de brievenbus bij het secretariaat van de Vituskerk of mailen naar activiteitenvitus@hotmail.com
Paasbrunch
Op zondag 16 april nodigen we u uit om met ons een gezellige Paaslunch te gebruiken! Op een geschikt tijdstip, namelijk 11.00 uur, vlak na de viering van 09.30 uur. We vinden het prettig om u te ontmoeten in de Thomaskerk. Daar bieden wij deze Paaslunch graag aan. Niet op Pasen zelf natuurlijk, maar een week daarna, op de zondag die Beloken Pasen heet en de Paastijd afsluit. De eenvoudige lunch zal een uurtje duren, en zeker om 12.30 u gedaan zijn. We hopen dat u komt! Maar laat u dat even weten? Liefst vóór… woensdag 12 april. Wanneer vervoer voor u een probleem is, geeft u dat ook aan en wij proberen dat voor u te regelen.De locatieraad (secretariaat@rkhuizen.nl)
Peuterviering
Zondag 16 april is er om 12:40 uur weer een peuter- en kleuterviering. De kinderen en hun ouders mogen voor in de kerk zitten, zodat iedereen alles goed kan zien en horen. Stil zitten is er niet bij, want er worden kaarsjes aangestoken, liedjes gezongen, een mooi verhaal voorgelezen en de kinderen mogen alle vragen stellen die ze willen. Kom je ook de Thomaskerk van binnen bekijken? De viering duurt ongeveer 20 minuten
Uw kleinkind naar de wereldjongerendagen?
Van 1 t/m 6 augustus 2023 worden de Wereldjongerendagen georganiseerd in Lissabon. Het jongerenpastoraat van ons bisdom heeft een sponsoractie bedacht voor alle grootouders die hun kleinkind financieel willen ondersteunen om naar deze dagen toe te gaan. Ook als u geen kleinkind hebt, kunt u toch helpen! Achterin de kerk ligt hierover een brief met alle informatie. Van harte aanbevolen: Door uw ondersteuning helpt u een jongere om Christus te ontmoeten.
Gebed om vrede
Goede God,vanuit alle duisternisvan oorlog, van hardheid, van geweldkomen we bij U met ons gebedom vrede, om zachtheid, om liefde.Vanuit duisternis en koukomen we bij Umet ons gebed om licht en warmte. God,koester en verwarm de hoop in ons,in de ziel van iederdie zich bij Oekraïne betrokken weeten uiteindelijk in de ziel van ieder op aarde.Koester en verwarm de hoop in onsop een wereld van recht en vredewaarin Uw wil geschiedeUw Koninkrijk kome. Dat er een tijd zal zijnaan angst en pijn voorbij. Dat er een tijd zal zijnaan vijandschap en strijd voorbij. Dat er een tijd zal zijnvan licht en van liefde. Zo bidden wij U.In Jezus’ Naam.Amen
(Ds Rene de Reuver / ds. Karin van den Broeke)
De Thomaskerk en De tweemaster
Op 5 april kwamen de groepen drie en vier van De Tweemaster met een aantal leerkrachten en ouders naar de Thomaskerk en daar werden ze ontvangen door Mikel Palić. Wat was het fijn om zoveel kinderen in de kerk te zien. Mikel maakte eerst samen met de kinderen een kruisteken, net zoals aan het begin van een viering. Daarna vertelde hij iets over de kerk, het huis van God en er ontstond een spontaan gesprek over Jezus, over Pasen, over het kruis. De kinderen vertelden enthousiast, sommigen hadden ook een film over Jezus gezien, anderen vertelden over hun moskee. De kinderen wisten zoveel en konden dat zo goed verwoorden.
Daarna liepen ze samen met Mikel naar het altaar, dat woord kenden ze niet. Mikel liet de Bijbel zien en die maakte zoveel indruk: groot, zwaar, de zijkanten van de bladzijden waren van echt goud en Mikel kende ook alle verhalen. Tja en toen moesten de kinderen natuurlijk de Bijbel even vasthouden. Voor -bij het tabernakel- brandde ook het olielampje, de godslamp. Mikel vertelde dat die altijd brandt, ook ’s nachts als het donker is en de kinderen slapen. Dat konden ze bijna niet geloven. Kan je zo’n lampje ook uitblazen en hoe gaat die dan weer aan en brandt die echt altijd? Ze herkenden de afbeeldingen op het tabernakel, bv. de leeuw. De Engel was iets lastiger en Mikel vertelde over de Engel en de Engelbewaarder. Toen naar het beeld van Maria en een aantal kinderen mocht een kaarsje aansteken. Eigenlijk wilde iedereen dat wel en Mikel stak toen een kaarsje aan voor iedereen. En als je een kaarsje aansteekt, dan kun je dat doen omdat je bijvoorbeeld aan iemand denkt die ziek is, of heel verdrietig. Mikel sloot het bezoekje van de groepen af met de zegen. Wij vonden het fijn om de kinderen en de begeleiders te ontvangen en iedereen is altijd van harte welkom. De andere groepen van de Tweemaster bezoeken de Vituskerk in Blaricum en de Sint Jansbasiliek in Laren.
Terugblik Palmpaasstoken maken en Palmpasen
Afwezig
Door omstandigheden zal pastoor Carlos Fabril de komende tijd afwezig zijn. 

Het secretariaat is door omstandigheden de komende tijd niet bezet. Uw mail wordt wel gelezen, maar het kan wat langer duren voor u een antwoord ontvangt. Wilt u telefonisch contact met het secretariaat, dan kunt u dit het beste op donderdagochtend proberen.
Ter bemoediging
Hij is verrezen!
Zoek Hem waar Hij te vinden is.
Niet in een verre geschiedenis,
Niet in koude stenen,
Niet in dode letters. Hij leeft,
Overal waar mensen geven om elkaar,
Waar mensen kiezen voor de liefde en het leven,
Voor schoonheid, goedheid en waarheid,
Waar mensen elkaar op de been helpen
En tot leven helpen komen. Hij laat zich vinden door wie Hem zoekt,
Hij doet open voor wie klopt,
Hij antwoordt aan wie vraagt.
Hij leeft en brengt leven!(www.kuleuven.be)  
Contact

Kopij Kontaktpunten
Hebt u kopij voor de Kontaktpunten, stuurt u die dan uiterlijk donderdagavond naar het secretariaat op. Probeer de informatie wel zo kort en krachtig mogelijk op te schrijven.

Aanmelden Kontaktpunten
Als u de Kontaktpunten voortaan digitaal wilt ontvangen, stuur dan een mail naar het secretariaat of meldt u aan via de website. Zou u ons willen melden als u weet dat iemand graag de Kontaktpunten ontvangt maar de digitale Kontaktpunten niet kan lezen en de papieren versie niet kan meenemen uit de kerk. Wij zorgen dan dat diegene de papieren versie ontvangt.