Kontaktpunten 20 aug

Vieringen
Deze zondag zijn de lezingen Jesaja 56, 1. 6-7, Romeinen 11, 13-15. 29-32, Matteüs 15, 21-28
Dit weekend lezen we uit het begin van het derde deel van Jesaja, uit Trito-Jesaja. De verhalen uit dit deel van Jesaja komen uit de tijd van de terugkeer uit de Babylonische ballingschap. De terugkeer uit de ballingschap betekent een grote stap in het geloofsbewustzijn van Israël. De Israëlieten zien zich dan geconfronteerd met anderen die ‘hun’ land bewonen. Ze zijn een kleine minderheid en ze zijn druk bezig met de vraag, hoe ze zich kunnen handhaven te midden van een overgrote meerderheid van mensen, die een heel andere leefwijze en overtuiging hebben.
We lezen dat de Heer oproept om het recht te onderhouden en te doen wat rechtvaardig is, want Zijn heil is in aantocht. Vreemdelingen die zich bij de Heer aansluiten om hem te dienen en zijn naam met liefde te vereren, die de sabbat onderhouden en trouw zijn aan zijn verbond brengt Hij naar zijn heilige berg. Hij geeft hun vreugde in zijn huis van gebed. Hun offers zijn Hem aangenaam en zijn huis wordt genoemd: een huis van gebed voor alle volken.Wij hebben ook te maken met vreemdelingen in ons land, ons dorp en in onze parochie. Vluchtelingen, arbeidsmigranten, gemengde huwelijken. Ook aan ons wordt gevraagd hoe wij hier tegenaan kijken, hoe wij hier mee omgaan. Je zou kunnen zeggen dat Jesaja stelt dat iedereen erbij hoort, dat we inclusief moeten zijn. Dat klinkt eenvoudig, maar is dit ook zo? Wanneer hoor je er bij en wanneer niet?  We lezen dat we vreemdelingen welkom moeten heten in ons midden. Vreemdelingen die God willen liefhebben en zich aan Zijn geboden houden horen erbij en mogen meedoen. Afkomst en milieu doen er niet langer toe, het gaat om het doen van recht en gerechtigheid.Wij zijn vaak geneigd om diegenen op te zoeken die we al kennen, soms al jarenlang. Maar er is zoveel meer te ontdekken! Inclusief zijn is niet alleen dat iedereen erbij hoort, maar ook dat je je best doet om de ander te leren kennen. Als we met elkaar in gesprek gaan en weten wie de ander is en wat diegene beweegt, kan er een nieuw elan ontstaan omdat we een gezamenlijk enthousiasme delen of dezelfde vragen en twijfels hebben. Inclusiviteit, er is nog genoeg werk aan de winkel.
 
Samen vieren? Kom dan zondag om 09:30 uur naar de Thomaskerk of kijk en luister naar de livestream.
Komende vieringen
De komende weken zijn er de volgende vieringen in de Thomaskerk
Zondag 20 augustus 9:30 uur woord- en communieviering. Voorganger diaken Ton Hekkenberg
Zondag 27 augustus 9:30 uur eucharistieviering. Voorganger pastor Mikel Palić
Vrijdag 1 september 10:15 uur eerste vrijdagviering/eucharistieviering. Voorganger pastor Mikel Palić
Zondag 3 september 9:30 uur familieviering/eucharistievering. Voorganger pastor Javier Acuña
Intenties
U kunt uw intenties tot uiterlijk vrijdag 12 uur doorgeven bij het secretariaat (secretariaat@rkhuizen.nl, 035-5240069). Daarnaast ligt er tijdens de viering een intentieboek achterin de kerk waarin u een intentie kunt schrijven die u graag genoemd wilt hebben tijdens de viering. 
Collectes 20 augustus
Eigen kerk:
Via deze collecte vragen we uw bijdrage aan de lopende kosten van onze parochie zoals kosten voor de vieringen, klein onderhoud, kaartjes of bloemen bij jubilea of ziekte. U kunt uw bijdrage overmaken naar rekeningnummer NL41 INGB 00 00 5401 54t.n.v. RK Parochie Huizen o.v.v. Eigen kerk.
Kindercatechese:
Ook komend seizoen kunnen kinderen die hun eerste communie hebben gedaan en  nog te jong zijn om zich voor te bereiden op het vormsel meedoen aan de kindercatechese.
Maandelijks hebben ze een gezellige avond rond een onderwerp dat gekoppeld is aan een bijbelverhaal. Vorig jaar waren er maar liefst 18 kinderen die meededen en dit jaar verwachten we weer een grote groep. Natuurlijk zijn er ook kosten verbonden aan deze avonden. Uw bijdrage hiervoor overmaken naar rekeningnummer NL41 INGB 00 00 5401 54t.n.v. RK Parochie Huizeno.v.v. Kindercatechese.
Tijdens de vieringen wordt de collecte gehouden bij het verlaten van de kerkzaal. De mandjes vindt u bij de beelden van Maria en Thomas. U kunt ook via een QR-code bijdragen aan de collectes. Deze vindt u hierboven en in de kerk boven de mandjes bij de beelden van Maria en Thomas. Er staat standaard een bedrag van € 2 ingesteld, maar dat kunt u desgewenst aanpassen. Als u de viering via de livestream volgt of als u uw bijdrage niet kunt of wilt geven tijdens de collecte, kunt u uw bijdrage ook overmaken. Dat hoeft niet wekelijks. U zou het ook kunnen opsparen en bijvoorbeeld maandelijks kunnen overmaken via een periodieke overschrijving. U kunt dit doen naar rekeningnummer NL 41 INGB 0000 5401 54 t.n.v. RK Parochie Huizen onder vermelding van het doel.

Hartelijk dank voor uw bijdrage.
Vieringen via de livestream
Voor al degenen die de vieringen niet kunnen bijwonen, zenden we de vieringen uit via de livestream. De vieringen zijn direct te volgen via deze link. Ook vindt u een link op onze website. Kijkt u op uw telefoon of tablet dan kunt u ook de kerkdienst gemist app downloaden. U vindt de uitzendingen onder RK Huizen/Blaricum.
De vieringen die komende week worden uitgezonden zijnZondag om 9:30 uur vanuit de Thomaskerk Zondag om 11:00 uur vanuit de Vituskerk in BlaricumDe vieringen kunnen na afloop nog korte tijd worden teruggekeken. Alle vieringen vindt u hier.  
Lijkt het u leuk om af en toe de camera te bedienen voor de livestreamuitzendingen, neem dan contact op met Marion Brouwers (marion@vanderpaardt.nl, 06-48755843) of kom een keer kijken in de sacristie op zondagochtend. Wilt u bijdragen aan de kosten van de livestreamuitzendingen, maak dan uw bijdrage over naar NL 41 INGB 0000 5401 54 t.n.v. RK Parochie Huizen o.v.v. KerkTV.
Nieuws uit de parochie
Familieviering september
Op zondag 3 september om 9:30 uur gaan we … zingen! Natuurlijk doen we dat. Dat doen we elke zondag. Maar beseffen we wel wat zingen doet? ‘Zingen is tweemaal bidden’, zei een oude kerkvader. Zingen geeft aan een viering iets extra’s dat we missen als we het niet doen. Wat is dat extra eigenlijk en wat doet muziek met ons? Bidden we beter als we zingen? We staan bij deze vragen stil, omdat op 3 september gedacht wordt aan paus Gregorius uit de 6e eeuw. Naar hem is het Gregoriaans genoemd, de muziek van de katholieke kerk.
Koffie op woensdag
Vanaf 6 september wordt er elke woensdag vanaf 10:00 uur koffie en thee geschonken in de Thomaskerk. We hopen zo mensen met elkaar in contact te brengen. De deur staat wijd open. Er is ook de mogelijkheid om een spelletje te doen. Koffie kost € 1.—, thee €0,50. Het duurt tot uiterlijk 12:30 uur. U bent van harte welkom.
Rouwgroep najaar 2023
Als iemand met wie je relationeel nauw verbonden bent sterft, wordt je leven door elkaar geschud. Niets is meer hetzelfde. Je komt voor nieuwe vragen te staan en blijft achter met een veelheid aan emoties. Wat rouw met een mens doet is moeilijk in woorden te vatten. Het delen van ervaringen met lotgenoten kan een steun zijn bij het dragen van verlies en aanmoedigen tot het zoeken naar een nieuwe levensbalans. Dinsdagmiddag 12 september is de eerste van zes bijeenkomsten in de Thomaskerk voor mensen die langer dan een half jaar geleden een naaste verloren hebben. Hartelijk welkom. Er zijn geen kosten aan verbonden. De groep wordt begeleid door Hanneke Henrichs, Carla Schaap en Henk Veerman vanuit de Protestantse gemeente en de Thomaskerk in Huizen. Er is ruimte voor maximaal 10 personen. Neem voor meer informatie een folder mee uit de kerk of neem contact op met Hanneke Henrichs (h.henrichskerkstra@gmail.com, 06 1263 9287), Carla Schaap (carla.schaap@ziggo.nl) of Henk Veerman (veermanh@hotmail.com). Graag ook bij een van hen aanmelden. 
Gebed om vrede
Eeuwige God,
door uw krachtig woord hebt u
de schepping in het leven geroepen
en aan ons mensen toevertrouwd

om haar te vormen en te bewaren.
We vragen U:

zie met mededogen:
naar onze wereld,

die momenteel wordt opgeschud door oorlog en geweld,
naar de vele mensen
die hun huizen hebben moeten ontvluchten;
zie om naar alle slachtoffers van terreur en geweld,
van machtswellust en arrogantie,
van milieu-uitbuiting en natuurrampen,
zie ons verlangen naar verlossing en vrede.
Wij denken met name aan de mensen en leiders
in die landen waarvan de ontwikkeling
en het optreden ons zorgen baren
en die voor bijzondere uitdagingen staan.
Laat ons niet alleen

als we de gevolgen van menselijk handelen niet kunnen dragen.
Spreek uw woord van vergeving waar we zelf schuldig worden.
Maak ons tot een instrument van uw vrede
en stel ons in staat om in ons dagelijks leven concrete stappen
van solidariteit te zetten in gebed en actie.

Wij vragen dit door Jezus Christus, onze Redder en Heer.
Amen.

(www.koningshoeven.nl)
Afwezig
Pastoor Carlos Fabril is t/m 14 september op vakantie.

Wegens vakantie is het secretariaat tot 28 augustus gesloten.
Ter bemoediging
Eventjes alleen zijn. Weg van alle drukte.
Nu eens geen radio, cd of televisie.
Gewoon alleen zijn.
Geen computer. Weg Internet. Weg e-mails.
Alleen.
Ik zoek stilte.
Om te dromen.
Om na te denken over hoe ik het maak.
Of ik me wel goed voel.
Hoe het verder moet.
Even alleen zijn.
Maar ben ik wel alleen?
Is er iemand die weet hoe ik me voel?
Wat ik verlang?
Is er iemand die mijn klein of groot verdriet deelt? Wil delen?
Is er iemand die mijn blije momenten deelt? Wil delen?
God misschien
(Stef Desod)
Contact

Kopij Kontaktpunten
Hebt u kopij voor de Kontaktpunten, stuurt u die dan uiterlijk donderdagavond naar het secretariaat op. Probeer de informatie wel zo kort en krachtig mogelijk op te schrijven.

Aanmelden Kontaktpunten
Als u de Kontaktpunten voortaan digitaal wilt ontvangen, stuur dan een mail naar het secretariaat of meldt u aan via de website. Zou u ons willen melden als u weet dat iemand graag de Kontaktpunten ontvangt maar de digitale Kontaktpunten niet kan lezen en de papieren versie niet kan meenemen uit de kerk. Wij zorgen dan dat diegene de papieren versie ontvangt.