Voedselpakketten en schoenendozen voor Albanië

Vul een pakket of doos en geef een schat:

HUIZEN – Onrecht, armoede, ongelijkheid… We worden ermee overspoeld in de media. Als het niet goed gaat in een land, komt dat het hardst aan bij mensen die leven aan de rand van de samenleving. Vooral gezinnen zijn de dupe en kinderen nog het meest. Soms denk je: konden we maar iets doen. Met de Voedselpakketten- en Schoenendoosactie van het Albanië Comité kun je meer doen dan je denkt. Door geld te doneren voor een voedselpakket, help je de allerarmsten in de bergdorpen te overleven met de meest noodzakelijke levensbehoeften zoals meel, olie, suiker en rijst. En door een simpele schoenendoos te vullen met nuttige en leuke spulletjes, geef je een schoolkind een kostbare schat. Beide acties zijn weer van start gegaan. Om 900 voedselpakketten uit te kunnen delen, is € 40.000 nodig. Daarnaast zijn scholen en kerken aangeschreven om schoenendozen te versieren en te vullen. Helpt u mee deze kostbare geschenken uit te kunnen delen met kerst?

Cadeautjes zijn een luxe voor kinderen uit de allerarmste gezinnen. In de schoenendozen zitten spulletjes die maken dat het kind zich gezien voelt, naar school kan en zorg kan dragen voor zijn of haar persoonlijke hygiëne. Door de schoenendozen komt een verre vriend uit Nederland heel dichtbij.

Datzelfde geldt voor de voedselpakketten. Op de eerste plaats is het voedsel bittere noodzaak. Maar de wetenschap dat er aan hen wordt gedacht, maken de pakketten, dozen en tasjes tot een onvergetelijk cadeau van onschatbare waarde. Ondersteun de Voedselpakkettenactie door een bijdrage over te maken op bankrekeningnummer NL97 RABO 0329 9600 08 t.n.v. Stichting Albanië Comité o.v.v. ‘Voedselpakkettenactie 2023’.

Schoenendozen

Meedoen aan de Schoenendoosactie kan, door eenversierdeschoenendoos of een tasje te vullen voor een jongen of meisje van 3-4 jaar, 5-7 jaar, 8-10 jaar en 11+. Dit kan ook in samenwerking met een school, kerk, club of vereniging. Cadeautjes zijn bijvoorbeeld:

– hygiënische producten (tandenborstel, tandpasta, zeep)
– kleine kledingstukken (sjaal, handschoenen, muts, pet)
– knutselspullen (potloden, kleurboekje, stickers)
– Klein speelgoed (springtouw, autootje, knuffels, popje)

Aan de buitenkant van de doos kan aangegeven worden of de doos voor een jongen of een meisje is en voor welke leeftijd. Losse materialen inleveren mag ook. Dan worden daar door het Albanië Comité dozen mee gevuld. Er mogen geen knikkers in de dozen gestopt worden en alle spullen moeten in de schoenendoos passen. De deksels van de dozen s.v.p. niet dichtplakken.

Schoenendozen kunnen ingeleverd worden op maandag 30 oktober (19.00 tot 20.30 uur), woensdag 1 november (10.00 tot 11.30 uur) en maandag 6 november (19.00 tot 20.30 uur) bij het magazijn aan de Fabrieksweg 2 in Huizen. Voor vragen: Elske Lubbers tel. 06-20820682 of Jasmijn Ruizendaal tel. 06-50521758.