Een kerstkaart voor Élesd

Elk jaar rondom kerst sturen onze partnergemeente in Élesd (Roemenie) en de Protestante gemeente Huizen en de Rooms-Katholieke parochie Huizen/ Blaricum-Bijvanck elkaar welgemeende groeten en wensen voor het nieuwe jaar. Misschien heeft u in de afgelopen jaren na afloop van een van de kerkdiensten een kerstkaart uit Élesd ontvangen.

Hoewel de projecten van de Roemeniëgroep in Élesd voor het kinderhuis en de thuiszorg zich vooral achter de schermen voltrekken (en goed lopen), is kerst een mooi moment om onze verbondenheid te onderstrepen. Wij hopen dat u daar aan wilt meedoen!

Meedoen is makkelijk! Wij nodigen u graag uit om tussen 3 en 11 december een kerstkaart in een daarvoor bestemde ‘brievenbus’ in de Duif, de Kruiskerk of de Thomaskerk te doen. Meer kaarten mogen natuurlijk ook. De Roemeniëgroep zorgt dan voor de verzending naar Roemenië. Uw kaart wordt vervolgens bezorgd bij een van de gemeenteleden in Élesd. Een leuke manier om even naar elkaar om te zien!

Wat schrijft u op uw kaart? Dat is natuurlijk geheel aan u. Onze partnergemeente is Hongaarstalig. Teksten in het Engels worden vaak goed begrepen. Hongaarse teksten maakt u gemakkelijk met Google Translate. Een kerstgroet die u direct kunt gebruiken, is: “boldog békés Karácsonyt” (gezegende/vredige kerst). Gelukkig nieuwjaar is: ”boldog új évet”. Het zou leuk zijn als u uw naam en eventueel uw adres op de kaart zet.

Kaarten mogen uiteraard ook worden ingeleverd bij leden van de Roemeniegroep, bijvoorbeeld op Hooghuizenweg 13, Hooghuizenweg 18, Sloep 31, Monnickskamp 87 of Kuinder 18 in Huizen.

Hartelijke groet van de Roemeniëgroep,

Daniela en Martijn Wolters, Carla en Herman Eggink, Annemiek Wijnja, Marianne Hartong en

Eric Bakker

Meer informatie over de Roemeniëgroep vindt u op https://www.protestantshuizen.nl/rog/