Kontaktpunten 7 januari

Vieringen
Dit weekend zijn de lezingen Jesaja 60, 1-6, Efeziërs 3, 2-3a. 5-6, Matteüs 2, 1-12
Ook dit weekend lezen we uit Jesaja. Jeruzalem wordt opgeroepen om op te staan en zich te laten beschijnen door het licht. Duisternis bedekt de aarde, maar over Jeruzalem gaat de Heer op en verschijnt zijn glorie. Volkeren komen op het licht af. Van overal stromen ze toe. Dit leidt tot blijdschap en vreugde. De rijkdommen van de wereld: kamelen, wierook en mirre worden aan Jeruzalem afgedragen en de roem van de Heer wordt luid verkondigd.
Jeruzalem vormt een lichtbron die allerlei volkeren aantrekt. Het licht van de Heer straalt zo dat het iedereen in beweging zet. Zoals op een mooie zomeravond een lamp buiten allerlei nachtelijke insecten aantrekt. Alle volken delen mee in het licht van Gods heerlijkheid. Ze worden in vuur en vlam gezet, niet door kunstlicht zoals op die zomeravond, maar door het licht van de Heer dat de mensen samenbrengt.Deze hoopvolle boodschap klinkt in een tijd waarin het helemaal niet zo goed gaat met Jeruzalem. Jeruzalem is een onbetekenende stad in het grote Perzische rijk. Er was weinig aantrekkelijks aan. En dan plotseling klinkt de oproep van Jesaja om op te staan en het licht de stad te laten beschijnen. Door dit Goddelijke licht krijgt Jeruzalem zelf ook uitstraling. Een uitstraling waardoor iedereen er zich thuis voelt. In de geboorte van Jezus herkennen wij dit onverwachte licht. In dit kind strekt de Heer zijn armen naar ons uit als een innerlijk licht dat in mensen opgaat.Vaak gedragen we ons als insecten die zich het liefst in het donker verschuilen en tegelijk niet zonder licht kunnen. We laten ons verblinden door allerlei vormen van kunstlicht waardoor we gedesoriënteerd raken. Kenmerkend voor kunstlicht is dat het tijdelijk is. Elke kaars brandt op, elke lamp heeft een beperkte levensduur, elk feest en elk lichtend moment is aan tijd gebonden. Het donker ligt altijd op de loer.Alleen Gods licht is blijvend. Gods licht blijft omdat het geladen is door mensenliefde. Met Kerstmis brak dit licht door in Jezus, een klein, weerloos kind. Toch is Gods licht in hem doorgebroken en vanaf die tijd in de harten van vele mensen. Zo brengt Gods licht, zijn liefde ons samen.Benieuwd wie dit jaar de Koning wordt? Kom dan zondag naar de Thomaskerk of kijk en luister naar de livestream.
Komende vieringen

De komende weken zijn er de volgende vieringen in de Thomaskerk
Zondag 7 januari 9:30 uur familieviering/eucharistieviering. Voorganger pastoor Mikel Palić. Aansluitend aan de viering is de Nieuwjaarsreceptie.
Zondag 14 januari 9:30 uur eucharistieviering. Voorganger pater Wijnand van Wegen m.m.v. het Thomaskoor
Zondag 21 januari 9:30 uur woord- en communieviering. Voorganger diaken Ton Hekkenberg
Intenties
U kunt uw intenties tot uiterlijk vrijdag 12 uur doorgeven bij het secretariaat (secretariaat@rkhuizen.nl, 035-5240069). Daarnaast ligt er tijdens de viering een intentieboek achterin de kerk waarin u een intentie kunt schrijven die u graag genoemd wilt hebben tijdens de viering. 
Collectes 7 januari
Eigen kerk:
Via deze collecte vragen we uw bijdrage aan de lopende kosten van onze parochie zoals kosten voor de vieringen, klein onderhoud, kaartjes of bloemen bij jubilea of ziekte. U kunt uw bijdrage overmaken naar rekeningnummer NL41 INGB 00 00 5401 54t.n.v. RK Parochie Huizen o.v.v. Eigen kerk.
Friersdale:
Als parochie steunen we al jaren de school en het kindertehuis in Friersdale. Pater Wijnand van Wegen, grondlegger van dit alles is, wenst alle vrienden van Friersdale een gezegend Nieuwjaar. Hij bedankt voor alles wat we in het afgelopen jaar voor Friersdale hebben gedaan en hoopt dat de Heer ons daarvoor rijkelijk zegent. Ook dankt hij ons voor alles wat we komend jaar voor Friersdale gaan doen.
Uw bijdrage voor Friersdale kunt u overmaken naar rekeningnummer NL41 INGB 00 00 5401 54t.n.v. RK Parochie Huizen o.v.v. Friersdale.
Tijdens de vieringen wordt de collecte gehouden bij het verlaten van de kerkzaal. De mandjes vindt u bij de beelden van Maria en Thomas. U kunt ook via een QR-code bijdragen aan de collectes. Deze vindt u hierboven en in de kerk boven de mandjes bij de beelden van Maria en Thomas. Er staat standaard een bedrag van € 2 ingesteld, maar dat kunt u desgewenst aanpassen. Als u de viering via de livestream volgt of als u uw bijdrage niet kunt of wilt geven tijdens de collecte, kunt u uw bijdrage ook overmaken. Dat hoeft niet wekelijks. U zou het ook kunnen opsparen en bijvoorbeeld maandelijks kunnen overmaken via een periodieke overschrijving. U kunt dit doen naar rekeningnummer NL 41 INGB 0000 5401 54 t.n.v. RK Parochie Huizen onder vermelding van het doel.

Hartelijk dank voor uw bijdrage.
Vieringen via de livestream
Voor al degenen die de vieringen niet kunnen bijwonen, zenden we de vieringen uit via de livestream. De vieringen zijn direct te volgen via deze link. Ook vindt u een link op onze website. Kijkt u op uw telefoon of tablet dan kunt u ook de kerkdienst gemist app downloaden. U vindt de uitzendingen onder RK Huizen/Blaricum.
De vieringen die komende week  worden uitgezonden zijn:
Zondag om 09:30 uur vanuit de Thomaskerk
Zondag om 11:00 uur vanuit de Vituskerk in Blaricum
De vieringen kunnen na afloop nog korte tijd worden teruggekeken. Alle vieringen vindt u hier.
Lijkt het u leuk om af en toe de camera te bedienen voor de livestreamuitzendingen, neem dan contact op met Marion Brouwers (marion@vanderpaardt.nl, 06-48755843) of kom een keer kijken in de sacristie op zondagochtend. Wilt u bijdragen aan de kosten van de livestreamuitzendingen, maak dan uw bijdrage over naar NL 41 INGB 0000 5401 54 t.n.v. RK Parochie Huizen o.v.v. KerkTV.
Nieuws uit de parochie
Familieviering
Zondag 7 januari is de zondag waarop we ‘Driekoningen’ vieren. Het Mattheus-evangelie is het enige evangelie dat vertelt over dit bezoek van wijzen uit het Oosten. Mattheus schrijft – en dit is opvallend – over het huis waar de wijzen aankloppen. Het huis! Dus geen stal! Vandaar dat we dit jaar aandacht geven aan de bekende huiszegen met die bijna wiskundige formule: 20 C+M+B 24. Deze formule wordt in sommige landen nog steeds boven de voordeuren gekalkt, met krijt. Want dan kun je gemakkelijk een getal wijzigen: even vegen, klaar! Maar het is een zegenspreuk. Helpt zo’n spreuk boven je voordeur? Wérkt het? Hoe dan?
Nieuwjaarsreceptie
Zondag 7 januari aansluitend aan de familieviering, om ongeveer 10:30 uur, is de Nieuwjaarsreceptie. De locatieraad hoopt u daar te ontmoeten.
Bijbelleesavond
Maandag 8 januari van 20.00 uur tot 22.00 uuris er een bijbelleesavond in de Thomaskerk. Dit jaar lezen we tijdens de bijbelleesavonden verder in het boek Samuel. Iedere avond is een vervolg op de voorafgaande avond, maar iedere avond staat wel op zich en u kunt altijd instromen. Meer info bij Cuno Lavaleije ( 035–8886946  /  06-24699485, cuno66@gmail.com
Verhaal halen
Op zondag 14 januari van 16.00-17.00 uur is er een nieuwe verteller: Marjon Bosch, pastor bij de Duif. De titel van haar verhaal is:Zwarte Patrick en de gekke koning. Een Iers verhaal over een koning die ontevreden is over zijn uiterlijk, zijn huis en zijn vrienden. Aan zijn hofhouding geeft hij onmogelijke opdrachten zodat zijn volk hem ‘gek’ gaat noemen. Maar een eenvoudige aardappelboer brengt een oplossing… Bij zo’n erhaal hoort natuurlijk ook Ierse muziek. De musici die de live muziek verzorgen zijn Marjolijn L’Herminez op box en flute, Tets Halbertsma op harp en Ine van Loosdrecht op Irish flute. De kosten bedragen € 3,50 per persoon, kinderen t/m 12 jaar gratis. Na afloop kunt u nog wat napraten onder het genot van een hapje en een drankje. U bent van harte welkom.
Nieuwjaarsreceptie Roemeniëgroep
Wij wensen u een verwachtingsvol, hoopvol en prachtig Nieuwjaar!
De Roemeniëgroep nodigt u uit voor de jaarlijkse ontmoeting aan het begin van het nieuwe jaar. We kijken graag samen met u terug op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar de plannen voor dit kalenderjaar. Bovenal ontmoeten we graag allen die de contacten van onze parochie/gemeente een warm hart toedragen. U bent van harte welkom bij onze nieuwjaarsreceptie op vrijdagavond 12 januari van 20.00 uur tot 21.00 uur in de Thomaskerk. Martijn, Daniela, Carla, Herman, Eric, Marianne, Annemiek
Koppertjesavonden
In het nieuwe jaar kan er weer worden gekaart. U bent welkom op: dinsdag 9, 16, 23, 30 januari; 6 en 13 februari in de koffiekamer van de Vituskerk in Blaricum.
Busreis
Tijdens de nieuwjaarsreceptie in Blaricum wordt traditiegetrouw ook de jaarlijkse busreis aangekondigd door de activiteitencommissie. De busreis is dit jaar op vrijdag 19 april. Ook parochianen uit Huizen zijn van harte uitgenodigd deel te nemen. U kunt een inschrijfformulier vinden in de hal van de kerk of (vanaf volgende week) op de website van Blaricum (vitusblaricum.nl).
Top2000-roadshow in de Duif
Op zondag 7 januari vindt in Huizen de zevende Top2000-show plaats. Dit haakt aan bij de jaarlijkse Top2000 van NPO radio2, die tussen kerst en nieuwjaar wordt uitgezonden. Iedereen is van harte welkom vanaf 19:00 uur in De Duif op de Huizermaatweg 298. De show start om 19:30 uur. Het format is deze zevende keer een beetje opgeschud. Er zijn natuurlijk liedjes uit de Top2000, muzikanten, zangers, licht, geluid en catering. Maar er zijn ook presentatoren, nieuws, interviews, een pubquiz en dilemma’s. Een afwisselende Top2000 roadshow!
Alle liedjes gaan over reizen. Er wordt ook teruggeblikt op de reis die in 2023 is afgelegd. De toegang tot deze Top2000-roadshow is gratis. Er is de mogelijkheid om een gift te geven voor het Amani project voor straatkinderen in Tanzania.
Meer informatie is te vinden via deze link
Gebed om vrede
Wie mensen blij wil maken,
moet vreugde in zich hebben.
Wie de wereld wil verwarmen,

moet vuur in zich dragen.

Wie mensen helpen wil,
moet zachte handen hebben om ze niet te kwetsen.
Wie vrede brengen wil

moet eerst in z’n eigen hart vrede gevonden hebben.

Moge God ons helpen de vrede te vinden
en aan elkaar door te geven.
(www.kuleuven.be)
Ter bemoediging

Je hoeft niet veel te spreken
wanneer je naar de kerststal gaat,
weet dat je de vrede vindt
als je dit kind naar binnenlaat.


Je hoeft geen schatten mee te dragen,
wanneer je naar de kerststal gaat,
weet dat voor dit kind
een klein gebaar volstaat,

Je hoeft niet lang te blijven,
wanneer je naar de kerststal gaat,
als je maar begrepen hebt,
wat dit kind te wachten staat.

Je hoeft niet bang te zijn
wanneer je naar de kerststal gaat,
dit kind legt weer de rust
op jouw vermoeid gelaat;

Je hoeft niet veel te wensen,
wanneer je naar de kerststal gaat,
weet dat in het nieuwe jaar,
dit kind je nooit verlaat
(kuleuven.be)
Contact

Kopij Kontaktpunten
Hebt u kopij voor de Kontaktpunten, stuurt u die dan uiterlijk donderdagavond naar het secretariaat op. Probeer de informatie wel zo kort en krachtig mogelijk op te schrijven.

Aanmelden Kontaktpunten
Als u de Kontaktpunten voortaan digitaal wilt ontvangen, stuur dan een mail naar het secretariaat of meldt u aan via de website. Zou u ons willen melden als u weet dat iemand graag de Kontaktpunten ontvangt maar de digitale Kontaktpunten niet kan lezen en de papieren versie niet kan meenemen uit de kerk. Wij zorgen dan dat diegene de papieren versie ontvangt.