Kontaktpunten 17 maart

Vieringen
Dit weekend zijn de lezingen Jeremia, 31, 31-34, Hebreeën 5, 7-9, Johannes 12, 20-23
Dit weekend lezen we uit Jeremia. Tussen de vele droevige teksten over de ballingschap vormen hoofdstuk 30 en 31 een hoopvol rustpunt. De Heer belooft dat het lot zich ten goede zal keren voor het Joodse volk. Daarom wordt dit deel uit Jeremia ook wel het troostboek genoemd. De tekst die we vandaag lezen is het bekendste gedeelte uit deze hoofdstukken. 
We lezen dat er een tijd komt dat de Heer met Israël een nieuw verbond sluit. Geen verbond zoals afgesloten met de voorvaderen toen de Heer hen bij de hand genomen heeft om ze uit Egypte te leiden. Dat verbond heeft het volk verbroken. Bij dit nieuwe verbond zal de Heer de wet in het binnenste van de mensen leggen, in hun hart griffen. Hij is hun God en zij zullen zijn volk zijn. Iedereen, groot en klein zal de Heer kennen. Hij vergeeft hun misstappen en denkt niet meer aan hun zonden. Dit alles is een godsspraak van de Heer.
Na de bevrijding had de Heer een verbond gesloten met zijn volk op de berg Sinaï. De woorden van dit verbond staan gegrift in twee stenen tafelen. Deze tafelen reizen in de ark van het verbond mee met het volk. De tafelen herinneren het volk aan het verbond en nieuwe generaties kunnen er zo kennis van nemen. Maar langzamerhand raakt de ark van het verbond in de vergeethoek. Het volk van Israël gaat zijn eigen gang en allerlei andere goden krijgen de overhand. Daarmee verbreken ze het verbond.Jeremia ziet een herstel van het verbond in een nieuw verbond. Kenmerkend is dat dit niet meer op twee stenen tafelen is gegrift, maar in het hart van de mensen. Het woord van God hoeft niet meer onderwezen te worden, niet meer doorgegeven van ouders op kinderen, maar is aanwezig van jongs af aan. Inhoudelijk is het verbond niet veranderd, maar de Eeuwige doet er alles aan om zijn volk een nieuwe start te geven door alle misstappen en zonden te vergeven. De Eeuwige legt het verbond in ons binnenste. Hij grift in ieders hart de levenskeuze om God en onze naaste lief te hebben. Het is aan ons om te luisteren naar ons hart om die levenskeuze ook daadwerkelijk te maken. Steeds opnieuw.Samen voorbereiden op Pasen? Kom danzondag om 9:30 uur naar de Thomaskerk of kijk en luister naar de livestream.
Komende vieringen
De komende weken zijn er de volgende vieringen in de Thomaskerk
Zondag 17 maart 9:30 uur woord- en communieviering. Voorganger diaken Ton Hekkenberg
Donderdag 21 maart 19:30 uur. Boete- en verzoeningsviering. Voorganger pastor Javier Acuña
Zaterdag 23 maart 19:00 uur Palmpasen/woord- en gebedsviering. Voorgangers leken
Zondag 24 maart 9:30 uur Palmzondagviering/eucharistieviering. Voorganger pastor Javier Acuña
Donderdag 28 maart 19:30 uur Witte Donderdagviering/eucharistieviering. Voorganger pater Wijnand van Wegen m.m.v. Thomaskoor
Vrijdag 29 maart 15:00 uur Kruisweg/gebedsviering. Voorgangers leken
Vrijdag 29 maart 19:30 uur Kruisverering/woord- en communieviering. Voorganger pastor Mikel Palić
Zaterdag 30 maart 21:00 uur Paaswake/eucharistieviering. Voorganger pastor Javier Acuña m.m.v. Vamos
Zondag 31 maart 9:30 uur Paasviering/eucharistieviering. Voorganger pater Wijnand van Wegen m.m.v. Thomaskoor
Intenties
U kunt uw intenties tot uiterlijk vrijdag 12 uur doorgeven bij het secretariaat (secretariaat@rkhuizen.nl, 035-5240069). Daarnaast ligt er tijdens de viering een intentieboek achterin de kerk waarin u een intentie kunt schrijven die u graag genoemd wilt hebben tijdens de viering. 
Collectes 17 maart
Eigen kerk:
Via deze collecte vragen we uw bijdrage aan de lopende kosten van onze parochie zoals kosten voor de vieringen, klein onderhoud, kaartjes of bloemen bij jubilea of ziekte. We collecteren hiervoor tijdens de viering, maar u kunt uw bijdrage ook overmaken naar rekeningnummer NL41 INGB 00 00 5401 54t.n.v. RK Parochie Huizen o.v.v. Eigen kerk.
Friersdale:
In het noord-westen van Zuid-Afrika, waar de Oranjerivier de grens vormt met Namibië wordt de streek gekenmerkt door de wijngaarden in de directe nabijheid van de rivier, daarbuiten is er slechts de uitgestrekte droogte en dorheid van de Kalahari woestijn.
De lokale bevolking werkt veelal bij de wijnboeren; toch leeft een zeer groot deel van deze bevolking in armoede, in hutten opgetrokken van karton en golfplaten. Bij de aankomst in 1965 van pater Wijnand van Wegen in Friersdale, trof hij daar alleen een kerkje en een schooltje met drie klaslokalen aan. Onder zijn leiding en met veel financiële steun, is er sindsdien veel opgebouwd; de school groeit tot een complex van negentien klaslokalen en er is een Sociaal Centrum (dorpshuis) voor diverse activiteiten voor de bewoners gekomen. Als parochie steunen we Friersdale al jaren. We collecteren voor Friersdale tijdens de viering, maar u kunt uw bijdrage ook overmaken naar rekeningnummer NL41 INGB 00 00 5401 54 t.n.v. RK Parochie Huizen o.v.v. Friersdale.
Tijdens de vieringen wordt de collecte gehouden bij het verlaten van de kerkzaal. De mandjes vindt u bij de beelden van Maria en Thomas. U kunt daar ook via een QR-code bijdragen aan de collectes. De bijdrage via de QR-code staat standaard op € 2 ingesteld, maar dat kunt u desgewenst aanpassen. Als u de viering via de livestream volgt of als u uw bijdrage niet kunt of wilt geven tijdens de collecte, kunt u uw bijdrage ook overmaken. Dat hoeft niet wekelijks. U zou het ook kunnen opsparen en bijvoorbeeld maandelijks kunnen overmaken via een periodieke overschrijving. U kunt dit doen naar rekeningnummer NL41 INGB 00 00 5401 54t.n.v. RK Parochie Huizen onder vermelding van het doel.

Hartelijk dank voor uw bijdrage.
Vieringen via de livestream
Voor al degenen die de vieringen niet kunnen bijwonen, zenden we de vieringen uit via de livestream. De vieringen zijn direct te volgen via deze link. Ook vindt u een link op onze website. Kijkt u op uw telefoon of tablet dan kunt u ook de kerkdienst gemist app downloaden. U vindt de uitzendingen onder RK Huizen/Blaricum.
De viering die komende week  wordt uitgezonden is:
Zondag om 09:30 uur vanuit de Thomaskerk
Zondag om 11:00 uur vanuit de Vituskerk in Blaricum
Donderdag om 19:30 uur vanuit de Thomaskerk
De vieringen kunnen na afloop nog korte tijd worden teruggekeken. Alle vieringen vindt u hier.
Lijkt het u leuk om af en toe de camera te bedienen voor de livestreamuitzendingen, neem dan contact op met Marion Brouwers (marion@vanderpaardt.nl, 06-48755843) of kom een keer kijken in de sacristie op zondagochtend. Wilt u bijdragen aan de kosten van de livestreamuitzendingen, maak dan uw bijdrage over naar NL 41 INGB 0000 5401 54 t.n.v. RK Parochie Huizen o.v.v. KerkTV.
Nieuws uit de parochie
Verzoeningsviering
Paus Franciscus beschreef het sacrament van de biecht als volgt: Maar al te vaak denken we dat de biecht gaat over naar God gaan met neerslachtige blikken (schaamte, verslagenheid). Toch is het niet zozeer dat we naar de Heer gaan, maar dat Hij naar ons toe komt, om ons te vullen met zijn genade, om ons te vullen met zijn vreugde. Het sacrament gaat over God, die ons bevrijdt en weer op de been brengt. Op donderdag 21 maart om 19:30 uur is er een boete-/verzoeningsviering in de Thomaskerk. U bent van harte uitgenodigd om deze viering bij te wonen om zo de liefdevolle en barmhartige hand van God te ervaren. Na afloop van de viering is er voor wie dit wenst gelegenheid tot biechten
Palmpaasstokken maken
Wil je óók een Palmpaasstok maken? Kom dan zaterdag 23 maart naar de Thomaskerk. We beginnen om 15:00 uur het duurt tot 16.00 uur. Iedereen is welkom. Neem gerust een vriendje en vriendinnetje mee.
Wat moet je meenemen? Iemand om te helpen en het liefst ook een houten kruis. Wij zorgen indien nodig voor een kruis, voor materialen om het kruis te versieren en voor een broodhaantje.
Kost het wat? Nee.
Kom je ook? Laat het even weten! Geef je op via de website www.rkhuizen.nl of het secretariaat (secretariaat@rkhuizen.nl, 035-5240069). Geef dan ook aan als je nog geen houten kruis hebt.
En dan?Kom zondag 24 maart om 9:30 uur naar de Thomaskerk voor de Palmpasen-optocht door de kerk tijdens de viering. Neem na de viering je stok mee naar huis óf geef hem aan iemand die ziek is of een aardig gebaar kan gebruiken.
Zaterdagavondviering
Zaterdag 23 maart om 19:00 uur is de maandelijkse woord- en gebedsviering. Tijdens deze viering, die zo’n drie kwartier duurt, is er ruimte voor individueel gebed, is er zang en muziek en bidden we samen voor intenties die tijdens de viering zijn ingezameld. We lezen het verhaal van de intocht van Jezus in Jeruzalem volgens Marcus. Het vervoermiddel, een veulen, speelt in het verhaal een belangrijke rol. We willen met u nadenken wat de betekenis hiervan kan zijn. U bent van harte welkom.
Vespers tijdens de Goede Week
Waardoor laat je je leiden? Dat is het thema van de drie vespers tijdens de Stille Week. Je bent welkom om samen deze vraag te ontdekken. We worden stil, keren naar binnen en zoeken onze weg door de week waarin we het lijden, sterven en de opstanding van Jezus herdenken. We ontmoeten Hem in verhalen over zijn leven. In de dingen die Hij zegt en doet, de mensen die Hij ontmoet, de manier waarop Hij met hen omgaat. We ervaren de bevrijding die Hij Zacheüs, de vrouw bij de bron en de werkers in de wijngaard brengt. Jezus verandert mensenlevens. In de vieringen zoeken we in het spanningsveld tussen hebzucht en delen, jaloezie en tevredenheid, en onderdrukking en bevrijding naar hoe dit voor ons werkt. We heten je van harte welkom in deze Vespers in De Duif die op maandag 25, dinsdag 26 en woensdag 27 maart beginnen om 19.30u.
De voorbereidingsgroep met leden uit de Thomasparochie en De Duif.
Uitnodiging synodaal gesprek
Enkele jaren geleden heeft paus Franciscus het initiatief genomen om wereldwijd synodale gesprekken te houden. Geen discussie stelde hij voor, maar een luisteren naar de Heilige Geest, die ons leert hoe wij in deze tijd kerk kunnen zijn en de mensen kunnen dienen. Al eerder werden ook in de parochies van Laren, Blaricum en Huizen gesprekken gehouden. Vorig jaar oktober werd in Rome de eerste van twee synodes gehouden, een vergadering van de paus, bisschoppen, religieuzen en andere gelovigen. Voor het eerste in de synodale, conciliaire geschiedenis van de Kerk hadden ook vrouwen stemrecht! Hierbij werden de resultaten van de wereldwijde synodale gesprekken besproken. Over de resultaten leest u meer op www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl/download.php?ids=20231128_slottekst_synode.
De paus heeft de gelovigen gevraagd dit voorjaar opnieuw in gesprek te gaan. De Landelijke Werkgroep Synodaliteit beveelt aan om vooral de vier volgende thema’s te bespreken:Verdieping van ons gedoopt-zijn als basis voor ons Kerk-zijn;Vorming in een missionaire Kerk;Deelname aan een verwelkomende Kerk;Vrouwen in het leven en de zending van de Kerk.De Landelijke Werkgroep Synodaliteit heeft om het gesprek hierover te vergemakkelijken per onderwerp een gesprekssheet gemaakt. Telkens is er een korte inleiding met vragen voor het synodale gesprek. Men kan ook ingaan op de andere onderwerpen uit het internationale synthese-document. De wijze van gesprek die wordt voorgesteld, en waarover de landelijke handreiking ook uitleg geeft, is “het gesprek in de Geest”. “Een synodaal gesprek is gebaat bij ontvankelijkheid, we proberen goed naar elkaar te luisteren. Het is geen debat waarbij we willen bewijzen wie gelijk of ongelijk heeft”, aldus de handreiking. “Wat echt belangrijk is, is dat we proberen te ontdekken wat de Heilige Geest ons te zeggen heeft, en wat wij elkaar vanuit die ervaring te vertellen hebben. Gebed en stilte zijn nodig in dit proces van onderscheiding.”
Voor de parochies van Laren, Blaricum en Huizen is een synodaal samenzijn gepland op donderdag 4 april om 20:00 uur in de Thomaskerk. We zullen dan in vier groepen over een van deze onderwerpen praten. De avond duurt tot ongeveer 22:00 uur.  Om de avond goed te laten verlopen is het belangrijk u voor te bereiden door de handreiking voor het gesprek te lezen (www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl/?p=news&id=5990&t=Landelijke+handreiking+voor+synodale+gesprekken). U kunt het document ook opvragen bij het secretariaat. We vragen u zich aan te melden voor deze avond bij het secretariaat (secretariaat@rkhuizen.nl, 035-5240069). We hopen u 4 april te ontmoeten
Uitnodiging paaslunch
Op zondag 7 april na de viering van 9:30 uur bieden we als locatieraad een Paaslunch aan. U bent van harte welkom. De eenvoudige lunch zal een uurtje duren tot uiterlijk 12:30 uur.  We hopen dat u komt! Wilt u ons dit in verband met de boodschappen laten weten? Graag voor Witte Donderdag 4 april. U kunt zich opgeven via email (secretariaat@rkhuizen.nl) of bellen (035-524 0069) of het formulier, dat achter in de kerk ligt, ingevuld in de brievenbus doen. Wanneer vervoer voor u een probleem is kun u dit aangeven dan proberen we dit voor u te regelen. We hopen u 7 april te ontmoeten.
Projectkoor oecumenische viering

Op 21 april 2024 is er opnieuw een gezamenlijke, oecumenische viering van de Thomaskerk en De Duif. De viering is nu om 10:00 uur in de Thomaskerk. Ook dit keer formeren we een projectkoor om een deel van de muziek te verzorgen. Iedereen kan meedoen. Het projectkoor zal onder leiding staan van Eric Bakker. Het projectkoor heeft een grote rol in zes liederen. Deze liederen zijn meerstemmig en kennen een actieve afwisseling tussen koor en kerkgangers. Er zijn moderne en klassieke werken bij. Zo laten we kerkmuziek in de volle breedte klinken! Meer informatie vindt u op de website www.rkhuizen.nl. Ter voorbereiding ontvangen alle deelnemers de bladmuziek en opnames om zich al een beetje te kunnen voorbereiden. We gaan uit van twee repetities. Die zijn voorlopig gepland op:
woensdagavond 3 april om 19:30 uur,
en donderdagavond 18 april om 19:30 uur. Opgeven kan hier: Opgeven Oecumenisch koor
Mikel Palić, Marjan de Vries, Ruud Hehenkamp, Coby Wouda, Marion Brouwers en Eric Bakker.
Vastenactie
Steeds meer mensen hebben direct of indirect te maken met de gevolgen van klimaatverandering. In Zimbabwe is het patroon van natte en droge seizoenen veranderd waardoor de voedselvoorziening sterk onder druk is komen te staan. Vastenactie helpt gezinnen met extra waterputten met kranen, inheemse gewassen en gemeenschappelijke moestuinen. Ook wordt mensen in de gemeenschap naaien geleerd om zo extra inkomsten te verwerven. Wilt u ook bijdragen aan dit project? Maak uw bijdrage over naar rekeningnummer NL 77 INGB 0003 9347 00 t.n.v. Missionaire Werkgroep Huizen o.v.v. Vastenactie.
Hartelijk dank voor uw bijdrage.
Kruisweg
Net zoals vorig jaren wordt in de Vituskerk in Blaricum in de veertigdagentijd iedere vrijdag de kruisweg gebeden. Op deze manier herinneren wij ons de lijdensweg die onze lieve Heer voor ons heeft willen ondergaan.  U bent van harte uitgenodigd om iedere vrijdag om 14.30 uur de kruisweg te komen bidden.
Stille Omgang
Op zaterdag 16 maart 2024 vindt de jaarlijkse Stille Omgang plaats in Amsterdam. Het thema is dit jaar “Pelgrims van hoop, biddend voor vrede”.De bus met pelgrims vertrekt op zaterdag 16 maart vanuit Achterveld en gaat via Hooglanderveen, Hoogland en Laren naar Amsterdam, waar er eerst een eucharistie is en daarna de “Stille Omgang” wordt gelopen. In Laren stopt de bus om 21.30 uur voor de Sint Jansbasiliek en komt daar na afloop aan rond 01.30 uur. Voor informatie/aanmelding Marten Meijer: 06-43498452, dr.marten.meijer@gmail.com.Er is ook een speciaal jongerenprogramma tijdens deze stille omgang. Zie voor meer informatie: www.jongekerk.nl 
Matthäus-Passion Huizen
Op woensdagavond 20 maart 2024 om 19:30 uur zal de Stichting Matthäus-Passion Huizen in de Nieuwe kerk de Matthäus-Passion van J.S. Bach met een projectkoor van inwoners uit Huizen uitvoeren. Naast het projectkoor zingen  zes profesionele solisten, het Maasstedelijk kinderkoor en het Barokorkest Cappella Maria Barbara mee. De dirigent is Wouter Verhage. Kaarten kosten €39,- voor volwassenen en €24,- voor jongeren tot 25 jaar. Meer informatie en kaarten via matthauspassionhuizen.nl
46e Eemnesser Polderloop
Op zondag 7 april staat de Eemnesser polder open voor elke sportieveling, die in actie wil komen voor Stichting Friersdale. Een gezellig evenement voor jong en oud.
Naast de prestatieloop (5 km, 10 km en 15 km) is er een wandeltocht over 5 km voor iedereen, die van de mooie Eemnesser polder wil genieten! Tussen 12.00 uur en 12.45 uur kun jij je inschrijven op De Deel, Wakkerendijk 162, Eemnes. Er is geen voorinschrijving. Het startschot (origineel carbid schieten) zal voor alle afstanden klinken om 13.00 uur. Locatie start/Finish: aan het begin van de Jonge Jaapeweg in de polder. Kosten tm 12 jaar €5,- vanaf 13 jaar € 12,50
Gonzende rieten & heldere stemmen
Op zondag 7 april geeft het Goylants Kamerkoor samen  met de Clarionetten Capel uit Bilthoven een voorjaarsconcert. Het overkoepelende thema van de muziek is, hoe kan het anders, de lente, waarin vrolijkheid en liefde de boventoon voeren. De Clarionetten Capel bestaat uit twaalf klarinettisten, die instrumenten van hoog (es-klarinet) tot laag (contrabas-klarinet) bespelen. Dat levert een uniek geluid op, dat mooi combineert met de zangstemmen van het koor. Koor en Capel spelen enkele werken samen, maar op het programma staat ook a capella-muziek; o.a. liederen van John Dowland (16e eeuw) en Vaughan Williams en Gustav Holst (20e eeuw). Daarnaast speelt de Clarionetten Capel werken van Dvořak en Richard Strauss, speciaal voor dit ensemble gearrangeerd. Zondag 7 april om 15.30 uur in de  Vituskerk in Blaricum. De toegang is vrij. Er is een collecte bij de uitgang.
Gebed om vrede
Vol verlangen bidden we
om mensen van vrede
om mensen die het geluid van oorlog en geweld
overstemmen met woorden en daden van liefde
Heer, ontferm U!

Vol verlangen bidden we
om mensen die helpen dragen
om mensen die niet alleen voor zichzelf opkomen
maar de gemeenschap in het oog houden
Christus, ontferm U!

Vol verlangen bidden we
om mensenkinderen van God
die het licht steeds weer opnieuw ontsteken
en met hoop en volharding staande blijven
onderweg naar morgen
Heer, ontferm U!
(ds. Rianne Veenstra)
Ramadangroet
Zoals gebruikelijk aan het begin van de Ramadan hebben we deze week samen met De Duif een Ramadangroet gestuurd naar de beide Huizense moskeeën. De kaart bevatte de volgende tekst opgesteld door de Raad van Kerken:
Beste broeders en zusters,
Met deze groet wensen wij u een gezegende Ramadan toe. We hopen dat deze vastentijd vreugde in uw gezinnen en gemeenschap mag brengen. In onze samenleving groeit de afstand tussen mensen en groepen omdat tegenstellingen op de spits worden gedreven.
Moslims en christenen spreken de taal van verbinding en omzien naar elkaar. Gelovige mensen kunnen vanuit hun geloof en hun gedeelde waarden tegenstellingen verzachten. Laten we als moslims en christenen elkaar en anderen inspireren tot verbondenheid en solidariteit, met respect voor elkaars verschillen, meningen en overtuigingen. Samen met u willen we blijven werken aan een verdraagzame samenleving
Bijzonder afscheid Rita de Grijs van Thomaskoor
Zondag 10 maart is tijdens de viering stil gestaan bij het afscheid van Rita de Grijs van het Thomaskoor . Maar liefst 42 jaar was zij lid van het Thomaskoor. Het koor zong met extra inzet ter ere van dit afscheid en dat was te horen aan de prachtig gezongen liederen. Rita kreeg aan het einde van de viering als dank een kaars van Gregoriusvereniging en een bijbehorende oorkonde. Omdat Rita zich niet lekker voelde volgde ze de viering samen met haar familie via de livestream en is een delegatie van het koor en de locatieraad haar de kaars en oorkonde na de viering thuis gaan overhandigen samen met een bloemetje. We hopen Rita snel weer in de kerk te mogen ontmoeten en haar zo af en toe nog als cantor te horen, want daarmee wil ze voorlopig nog doorgaan.
Sonnet
Afgelopen week is onze oud-pastoor Jan Duin 90 jaar geworden. Ter gelegenheid van deze feestelijke gelegenheid schreef hij een sonnet dat we u niet willen onthouden: 
Sonnet geschreven naar aanleiding van mijn 90ste verjaardag. 8 maart 2024

HOE VAAK ZONG IK HET NIET: “LAAT MIJ NU GAAN”,
als vrienden niet meer langer leven mochten.
Ook vóór ik slaap, – om toch weer op te staan
en blij te wezen met een nieuwe ochtend.
 
Wij waren samen vele eeuwen oud,
leefden in tijden van een rijk verleden,
tijden van aarde,  ijver, vuur  en goud
en ook van pijn, die wij vaak samen leden.
 
En nu ben ik dan negentig jaar rijk.
Dat is een gift. Geen opgaaf noch prestatie.
Veel vragen zijn er die ik nu ontwijk.
Maar weinig heb ik nog met veel sensaties.
Ik zoek de stilte. Koester mijn relaties.
En wandel mij gelukkig op de dijk.
(Jan Duin)
Ter bemoediging
Een bekwaam onderzoeker zit in het bureau te werken aan een project om de wereld te verbeteren, wanneer plots zijn dochtertje van vijf binnenkomt. “Ik wil spelen,” zegt ze… maar de onderzoeker antwoordt dat hij geen tijd heeft omwille van zijn werk. Het meisje zegt: ” Laat mij je dan helpen om de wereld te verbeteren, dan ben je vlugger klaar en kunnen we daarna samen spelen…”
De onderzoeker vindt in een tijdschrift een wereldkaart, scheurt die in stukken en geeft zijn dochter de opdracht dat zij de wereld “opnieuw in orde moet brengen”. Hij hoopt zo minstens enkele uren van haar af te zijn, vermits het meisje nog klein is en het beeld van de wereld niet kent…
Maar na een kwartiertje komt ze fier terug binnen, met de wereldkaart netjes aan elkaar geplakt: “Klaar!”, roept ze uit.
“Hoe heb je dat gedaan?” vraagt de vader verbaasd.
“Simpel,” zegt het meisje; “toen je het blad uit het tijdschrift scheurde, zag ik dat er op de achterkant een foto van een man stond. Omdat het me niet lukte om de wereld ineen te puzzelen, heb ik alle stukken omgedraaid en eerst ‘de mens in orde gebracht’. Toen ik daarna het blad omdraaide, zag ik dat de wereld ook in orde was…’
(www.kuleuven.be
Contact

Kopij Kontaktpunten
Hebt u kopij voor de Kontaktpunten, stuurt u die dan uiterlijk donderdagavond naar het secretariaat op. Probeer de informatie wel zo kort en krachtig mogelijk op te schrijven.

Aanmelden Kontaktpunten
Als u de Kontaktpunten voortaan digitaal wilt ontvangen, stuur dan een mail naar het secretariaat of meldt u aan via de website. Zou u ons willen melden als u weet dat iemand graag de Kontaktpunten ontvangt maar de digitale Kontaktpunten niet kan lezen en de papieren versie niet kan meenemen uit de kerk. Wij zorgen dan dat diegene de papieren versie ontvangt.